Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στα άκρα ο πόλεμος ??

Γιατρών - υπουργείου Υγείας


Διακόπτονται οι συμβάσεις με ιδιωτικά ιατρεία που λειτουργούν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ


Διακόπτονται από αύριο, Παρασκευή, οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του το απόγευμα στη Βουλή.Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ,
δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους», υπογράμμισε.Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι γιʼ αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η συγκεκριμένη κατηγορία γιατρών είναι σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των γιατρών αυτών ανέρχεται σε 1.000. Προειδοποίηση Γεωργιάδη στους γιατρούς του EOΠΥΥ: «Εχω plan B που δε θα αρέσει» Προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε απεργία έως τις 3 Δεκεμβρίου απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα αφήσει «κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει το κράτος», προσθέτοντας ότι «διαθέτει plan B που δε θα αρέσει στους γιατρούς».
«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

πηγή:metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου