Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Και άλλο ένα λαμόγιο τις ΝΔ ??

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα  

 

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον 27ο ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου.
Νωρίτερα, του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.
Ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες ασκήθηκε και στον 40χρονο συγκατηγορούμενό του, που οδηγήθηκε και εκείνος σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα ο κ. Τομπούλογλου μίλησε στους δημοσιογράφους για «στημένη» υπόθεση.
«Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», που συνελήφθη σήμερα, έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ, ποσό το οποίο -σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ- απαιτούσε από ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της με το νοσοκομείο.
Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
πηγή:metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου