Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ??

 
Από το ασφαλιστικό των εργαζομένων
Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε τροπολογία από τον Υπουργό Εργασίας που ζητάει την κατάργηση το άρθρο 34 του Ν.2773/99 με βάσει το οποίο υποχρεώνει την ΔΕΗ να αναλαμβάνει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις έναντι του προσωπικού της σε περίπτωση αδυναμίας του Δημοσίου , προκειμένου να διευκολυνθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΙΕ.
Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ οι Σύλλογοι μέλη της και η ΠΟΣ – ΔΕΗ να ενημερώσουν όλους τους Ασφαλισμένους και να πάρουνε αποφάσεις για να αποκρούσουνε αυτή την εγκληματική ενέργεια σε βάρος των Ασφαλισμένων Εργαζομένων και Συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, η τροπολογία που κατατέθηκε διευκρινίζει ότι η ΔΕΗ Α.Ε. και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται απ' αυτήν, «εν ουδεμία περιπτώσει» ευθύνονται για υποχρεώσεις που προκύπτουν από την παλιά ασφαλιστική λειτουργία της (δηλαδή πριν την ψήφιση του νόμου 2773/1999), ή σχετίζονται με τη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της. «Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο, αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους - και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.» αναφέρεται σχετικά.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση υπερβαίνει το «αγκάθι» της προσφυγής που κατέθεσε προ μηνών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗκατά της διαδικασίας πώλησης του ΑΔΜΗΕ, επικαλούμενη το θέμα του ασφαλιστικού, όπως κατοχυρώθηκε με παλαιότερο νόμο.
Ο σχετικός νόμος αναγνώριζε ότι η περιουσία του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, επομένως και του ΑΔΜΗΕ, ως 100% θυγατρικής της, και ότι έναντι αυτής, το Δημόσιο θα καλύπτει κάθε έτος από τον κρατικόπροϋπολογισμό το έλλειμμα που προκύπτει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου