Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μάλιστα κ. ( Ε.Τ ) της ΝΔ ??

Εν ευθέτω χρόνω.....
 
Ανασχηματισμό με πολιτικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε ο Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προανήγγειλε «σειρά μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών», μεταξύ των οποίων, όπως είπε, περιλαμβάνει και ο ανασχηματισμός.
Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις «μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες», αλλά «όχι αποσπασματικά». «Χρειάζεται μια προετοιμασία.
Δεν θα γίνει λοιπόν με όρους δημοσιογραφικούς και ειδησεογραφικούς και σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά με όρους πολιτικούς τη στιγμή που πρέπει».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως κατά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη μετά τις εκλογές, συζητήθηκε και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδας, με το οποίο έχει συνδεθεί και ο Γιάννης Στουρνάρας. Σενάρια αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών προωθείται για τη θέση του διοικητική της ΤτΕ.
«Το θέμα δεν συζητήθηκε εις βάθος», αλλά συζητήθηκαν τα κριτήρια για την επιλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όταν ρωτήθηκε αν ο Γιάννης Στουρνάρας πληροί τα κριτήρια ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε.
«Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έπειτα από τη συνάντηση των Α. Σαμαρά Ευ. Βενιζέλου. Επίσης ανέφερε «θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση».
Ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε πως κατά τη συνάντηση έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. «Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών», ανέφερε.
Παράλληλα σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία, όπως είπε, «όλοι οι ηγέτες αναφέρθηκαν στην ανάγκη λήψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην Ευρωζώνη και αναγνώρισαν τα θετικά αποτελέσματα δείχνοντας διάθεση για κάθε βοήθεια».
πηγή:http://politikiautonomia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου