Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Είναι Απίστευτη !!!!!!

 Η γκάφα της κυβέρνησης ??

Η οποία έσπευσε να καταδικάσει δήθεν δήλωση της Επιτρόπου  Μαρίας Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε  την ανύπαρκτη (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα) δήλωση της κ. Δαμανάκη, θεωρώντας ότι αυτή έχει γίνει, επειδή κάποια μέσα ενημέρωσης (τα οποία δεν κατονομάζονται) είχαν κάποιο σχετικό δημοσίευμα.

Ο κ. Κεδίκογλου, με τη δήλωσή του, θεώρησε δεδομένο ότι η κ. Δαμανάκη προέβη στη σχετική δήλωση, πριν (και ως δημοσιογράφος) διασταυρώσει την «είδηση» και χωρίς να επικοινωνήσει με την ίδια. Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η κ. Δαμανάκη είναι εκπρόσωπος του (παρόλα αυτά κυβερνητικού εταίρου της ΝΔ) ΠΑΣΟΚ και την αντιμετώπισε ως υπονομεύτρια των προσπαθειών του κ. Σαμαρά και όχι ως Ελληνίδα Επίτροπο στην Κομισιόν.

Επίσης θεώρησε ότι η κ. Δαμανάκη, παρότι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν γνωρίζει τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανώτατο επίπεδο και ως άσχετη, περίπου, προέβη στη σχετική δήλωση.

Το κακό για την κυβέρνηση ήρθε λίγο αργότερα, όταν πληροφορήθηκε ότι η κ. Δαμανάκη όχι μόνο δεν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά δεν έχει αναφερθεί, στο συγκεκριμένο θέμα, εδώ και ένα χρόνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την εξής απάντηση… στην ανύπαρκτη δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη (παρατίθεται ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση):

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την τοποθέτηση της Επιτρόπου της ΕΕ κ.  Μαρίας Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό, δήλωσε:

Προφανώς η κ. Δαμανάκη δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί  με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Και αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

Το αντίθετο μάλιστα.

Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών».

Εμβρόντητη η κ. Δαμανάκη, ευρισκόμενη στη Ρώμη, ως μέλος της Κομισιόν, πληροφορήθηκε  ότι κατηγορείται από την κυβέρνηση, περίπου, για προπαγάνδα εναντίον της. Και μέσω του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε ως εξής:

«Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έκανε οποιεσδήποτε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σχετικά με τον κατώτατο μισθό.

Ουδέποτε η κυρία Δαμανάκη έκανε παρόμοιες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα κατά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο».

Ύστερα από αυτό η κυβέρνηση έσπευσε να διορθώσει τα αδιόρθωτα, καθώς δεν είναι δυνατό να αντιδρά, μια κυβέρνηση, με τόση ελαφρότητα και να δημιουργεί η ίδια θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Έτσι υποχρεώθηκε ο κ. Κεδίκογλου να πάρει πίσω τις κατηγορίες κατά της κ. Δαμανάκη και την κακοπιστία που επέδειξε η κυβέρνηση έναντι του εταίρου ΠΑΣΟΚ, αλλά επιμένει να αναφέρεται στο θέμα του κατώτατου μισθού, κάνοντας τους καχύποπτους να σκέφτονται ότι η κυβέρνηση δημιούργησε η ίδια το θέμα, για να κάνει μια ακόμα εξαγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δήλωση που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης λανθασμένα ανέφεραν ότι έκανε σήμερα η κα Δαμανάκη, δεν έχει γίνει.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα».
πηγή: agenda-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου