Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Έγινε παρεξήγηση,

Θέλω να μείνω στο ΥΠΟΙΚ

της Μαρίνας Μάνη

 Έθεσε πρώτα τον γρίφο αν “μένει φεύγοντας” ή το αντίθετο και στη συνέχεια, δηλαδή σήμερα, αποφάσισε να τον λύσει μόνος του απαντώντας ότι “μένει”.
Αυτή τη φορά ο Γιάννης Στουρνάρας δεν επέλεξε την οδό των διαρροών αλλά το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, για να σβήσει την ενδοκυβερνητική φωτιά που άναψε ο ίδιος χθες -ή να ανάψει κανούρια.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ως υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε επί προσωπικού για να πει: “Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να πω κάτι για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες.
Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσιμη ανάπτυξη”…

Αν και ο ίδιος εμφάνισε ως “παρεξήγηση” την πρώτη διαρροή (από συνεργάτες του) χθες το μεσημέρι ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει το ΥΠΟΙΚ εξαιτίας της “άδικης επίθεσης” που δέχεται κλπ., οι πληροφορίες επιμένουν ότι οδηγήθηκε… στη δεύτερη διαρροή (χθες το απόγευμα) μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής.

Τηλεφώνημα που, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, αφορούσε στη σύγχυση που προκάλεσε και όχι σε διαβεβαιώσεις περί παραμονής του στο υπουργείο ή μετακίνησής του σε άλλη θέση -του διοικητή της ΤτΕ ή του επιτρόπου στην Κομισιόν.

Το πρόταγμα Βενιζέλου

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, απέφυγε να απαντήσει ευθεως στο αν ο κ. Στουρνάρας πρέπει να παραμείνει ή όχι στο ΥΠΟΙΚ.

Εθεσε όμως ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων για την νέα (σ.σ. μετά τον ανασχηματισμό) κυβέρνηση στο οποίο η παραμονή του υπουργού… σηκώνει πολύ συζήτηση.

“Πρέπει να ληφθούν μια σειρά από μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες διευρύνουν τη βάση πολιτικής, κοινοβουλευτικής και σίγουρα κοινωνικής στήριξης της κυβέρνησης. Άρα λοιπόν όλη αυτή η συζήτηση έχει νόημα μόνο μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο και δεν θα γίνει καμία κίνηση κατά τρόπο βεβιασμένο, πιεστικό, ή αποσπασματικό”, είπε.

πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου