Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τρία χρόνια από τον θάνατο του...

Ένα λουλούδι στην μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου











Ένα λουλούδι άφησαν χθες το απόγευμα στην μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου, 
με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, ο γιος του Μίλτος, άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος, σύντροφοι του αλλά και αρκετοί που θαύμασαν και αγάπησαν την προσωπικότητα του.
Η οικογένεια του Λεωνίδα Κύρκου, φρόντισε να τιμηθεί η μνήμη του, ανθρώπινα και σε χαμηλούς τόνους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τετριμμένους πολιτικούς λόγους. Όσοι τίμησαν την μνήμη του, άφησαν ένα λουλούδι στο μνήμα του Λεωνίδα Κύρκου και αντάλλαξαν αναμνήσεις.


Ανάμεσα τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Δημ.Αρ. Ανδρέας Παπαδόπουλος και τα μέλη της ΕΕ της Δημ.Αρ. Ντόρα Τσικαρδάνη και Μυρσίνη Λιοναράκη.
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια και όμως η παρουσία της σκέψης του Λεωνίδα Κύρκου παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη, ανάμεσα στις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Αξίζει να θυμηθούμε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του:
«Φεύγω. Ζήσαμε – η γενιά μου – μια συναρπαστική περιπέτεια, γνώρισα από κοντά τη φτώχεια, τους κατατρεγμούς, τη φρίκη. Αλλά σε διαλείμματα και τη χαρά. Και έβαλα το λιθαράκι μου στον αγώνα για το φως, το δίκαιο και την ανθρωπιά. Ένιωσα συντετριμμένος όταν έσβησε το κόκκινο αστέρι στην κορυφή του Κρεμλίνου βουτηγμένο στη βία, στο ψέμα και στη ντροπή. Άλλα πίστεψαν οι άνθρωποι, άλλα λάλησαν οι προφήτες. Όπως άλλος ήταν ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιστήκαμε και γι’ αυτόν τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος. Φεύγω, σας χαιρετώ όλους, και εσάς που πορευτήκαμε μαζί και εσάς τους άλλους της κάθε φορά αντίπερα όχθης, και έχω μόνο ένα να σας πω: σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία, δεν οδηγούν πουθενά, γεια σας».

πηγή: metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου