Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων ??

Απειλούνται με λουκέτα 

Διοικητικό πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση άδειας λειτουργίας στους παραβάτες,
πρατηρίων υγρών καυσίμων οι οποίοι δεν έχουν εγκαταστήσει σύστημα εισροών-εκροών μέχρι τις 27 Αυγούστου. Από σήμερα λοιπόν, όσοι πρατηριούχοι της περιφέρειας δεν διαθέτουν το σύστημα ή δεν το έχουν θέσει σε πλήρη λειτουργία δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελίες και πωλήσεις υγρών καυσίμων.
Είναι γνωστό ότι πολλά πρατήρια δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα καθώς κοστίζει 15.000 ευρώ, από τα οποία επιδοτείται μόλις το 1/3. Ετσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο όσα πρατήρια διαθέτουν σύμβαση εγκατάστασης με τις αντίστοιχες εταιρίες.
Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αποθήκευση, διακίνηση ή εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών ή αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονται με σύστημα εισροών εκροών,
ή που το σύστημα εισροών εκροών δεν έχει εγκατασταθεί, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του πρατηρίου διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Εφόσον διαπιστωθεί συνυπαιτιότητα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από πλευράς του εγκαταστάτη στη διάπραξη των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλεται και σε αυτόν αυτοτελώς το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχ. Κιούσης, επισημαίνει ότι το μέτρο είναι μάλλον σκληρό για τον κλάδο αφού η οικονομική κρίση έβαλε περίπου 2.000 λουκέτα σε αντίστοιχα πρατήρια το 2013 ενώ πολλά είναι αυτά που πρόκειται να κλείσουν μέσα στο 2014, τόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων όσο και ως επακόλουθο της εξομοίωσης των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης που μείωσε δραματικά τις πωλήσεις. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις στα καύσιμα κίνησης παρουσίασαν μείωση της τάξης του 40% ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης η πτώση έφτασε το 75%.

πηγή:.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου