Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Βεβαίως και είσαι ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ???

ΚΑΙ ΌΠΟΥ ΦΥΣΆΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ 

Ευάγγελος Βενιζέλος:
 «Είπαμε σε όλους τους τόνους ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια αυτή είναι η έλλειψη εθνικής συναίνεσης και η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας, δηλαδή η στάση της αντιπολίτευσης που υποτάσσει τα πάντα στον στόχο της πρόκλησης πρόωρων εκλογών, διαστρέφοντας το θεσμικό νόημα της προεδρικής εκλογής, και η εμμονή της στην άρνηση της συνέχειας του κράτους και των δεσμεύσεών του».
Έλλειψη λοιπόν εθνικής συναίνεσης και αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας.
-Τώρα με την κυβέρνηση Σαμαρά.
-Τώρα πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
-Τώρα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα.
-Τώρα δεν πρέπει να υποτάσσονται τα πάντα στο στόχο της πρόκλησης πρόωρων εκλογών.

Συμφωνούμε κύριε Βενιζέλο, αλλά όχι μόνο τώρα. Το σωστό είναι αυτά να ισχύουν μονίμως, για όλες τις περιπτώσεις, με όλες τις κυβερνήσεις και με όλους τους πρωθυπουργούς:
-Γιατί όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου δεν είχατε την ίδια πεισματική ρητορική, για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.
- Γιατί τότε το 2011 αμφισβητήσατε ευθέως το δικαίωμα του εκλεγμένου πρωθυπουργού να καθορίσει την πολιτική που εκείνος θεωρούσε αναγκαία και χρήσιμη για τη χώρα.
- Γιατί τότε το 2011,με πρόσχημα το δημοψήφισμα μετά την επιστροφή σας από τις Κάννες, εσείς και οι προσκείμενοι σε σας βουλευτές δημόσια αμφισβητήσατε την κυβερνητική σταθερότητα μετέχοντας ανοιχτά στις ενίσχυση έλλειψης εθνικής συναίνεσης την εποχή εκείνη.
- Γιατί τότε οι βουλευτές της επιρροής σας, υποδαυλιζόμενοι από εσάς, αποστάτησαν ολοφάνερα και χωρίς ενδοιασμούς ζήτησαν απροκάλυπτα την παραίτηση του δικού τους πρωθυπουργού, της δικής τους κυβέρνησης για να ανακτηθεί δήθεν, όπως είχατε δηλώσει, η πολιτική διεύθυνση της χώρας.

Αποτέλεσμα. Να κυβερνά μαζί σας εκείνος που δεν επέδειξε καμία συναίνεση στη εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Έτσι εννοούσατε κύριε Βενιζέλο την ανάκτηση της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας. Να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός ο κολωτούμπας των Ζαπιών, ακροδεξιός Αντώνης Σαμαράς και σεις αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του;

πηγή:Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου