Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ανατροπή σκηνικού !!!!!

Από το νέο κόμμα του Γιώργου !!!

Φοβάται τώρα η Κουμουνδούρου
 Έτοιμος για σκληρή επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μόλις γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις - Κίνδυνος να χαθεί η αυτοδυναμία ή ακόμη και η πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένας νέος κίνδυνος προβάλλει στον ορίζοντα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το νέο κόμμα που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να στερήσει από το κόμμα της Αριστεράς το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, ή ακόμη και την πρωτιά στις εκλογές. Το τοπίο ενόψει της ίδρυσης του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και την Τρίτη, αμέσως μετά την τρίτη άγονη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, είναι απολύτως θολό, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η μέτρηση της επιρροής στους ψηφοφόρους ενός κόμματος που ακόμη παραμένει «στα σκαριά».

Όμως, οι πρώτες μετρήσεις που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη δυναμική του νέου κόμματος και να αναδείξουν τις «δεξαμενές» από τις οποίες θα αντλήσει ψήφους, οδηγούν σε ανησυχητικά συμπεράσματα για το ΣΥΡΙΖΑ.
Περίπου οι μισοί από όσους δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου προέρχονται από τις τάξεις των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιρροή του νέου κόμματος είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί δημοσκοπικά, όμως φαίνεται ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει στις εκλογές ένα ποσοστό πάνω από 5%. Στελέχη προσκείμενα στον πρώην Πρωθυπουργό, μάλιστα, εξέφραζαν στο ie αισιοδοξία ακόμη και για διψήφιο ποσοστό.
Με αυτά τα δεδομένα και καθώς η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φαίνεται να έχει συρρικνωθεί σε ποσοστά της τάξεως του 3-4%, το νέο κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού θα μπορούσε να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, αποτρέποντας την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα και το σενάριο της ολικής ανατροπής, αν το κόμμα Παπανδρέου αποκτήσει τέτοια δυναμική, που θα γύρει την εκλογική πλάστιγγα στην πλευρά της ΝΔ.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου συμφωνούν ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί πολύ επιθετικά το νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή που θα ανακοινωθεί η ίδρυση του κόμματος, ώστε να περιχαρακωθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και να εξασθενήσει, κατά το δυνατόν, η επιρροή του νέου κόμματος.
Έτσι, θα πρέπει να αναμένονται πολύ σκληρές επιθέσεις στο νέο κόμμα και τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, τον οποίο η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να απαξιώσει, ως Πρωθυπουργό του μνημονίου και της λιτότητας.
Ήδη η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» κατά ριπάς τον πρώην Πρωθυπουργό, μέσω άρθρου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.
«Το μεγαλύτερο, ίσως, ανέκδοτο των τελευταίων χρόνων», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο, «είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να ιδρύσει κόμμα μπροστά στις εκλογές. Η τραγωδία, όμως, για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται ακόμα κάποια στελέχη να πλαισιώνουν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία τον κατ’ εξοχήν πρωθυπουργό της τρόικας και των μνημονίων, τον πρωθυπουργό της κοσμοπολιτικής αποεθνοποίησης του τόπου, ένα μακάβριο πιόνι του παγκοσμιοποιημένου φιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, που έχει τόσο ελάχιστη επαφή με πράγματα και καταστάσεις σε αυτή τη χώρα, ώστε να του επιτρέπεται με τη μεγαλύτερη άνεση να προβαίνει αδίστακτα και αυταρχικά στα πιο καταστροφικά επινοήματα που του σερβίρονται και συχνά στην υλοποίηση των περίεργων εμμονών του».

 πηγη:ienimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου