Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Στο… περιθώριο ??

ο Βαρουφάκης με απόφαση
 Τσίπρα
Πιο έτοιμος από ποτέ για την… μεγάλη κωλοτούμπα είναι σύμφωνα με τους Financial Times ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, 
ωστόσο η απόφασή του αυτή έβγαλε και ένα καλό. Οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών στο περιθώριο. Η αντίδραση των αγορών στη συγκεκριμένη κίνηση ήταν άμεση με τους επενδυτές σε Ελλάδα και Ευρώπη να κάνουν κυριολεκτικά… πάρτι!
Σύμφωνα με τους FT, ο υπουργός Οικονομικών που μιλά «έξω από τα δόντια» παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις τριών μηνών και την θυελλώδη συνεδρίαση στη Ρίγα.
Οι ανακατατάξεις αυτές σηματοδοτούν και την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να κάνει συμβιβασμούς με τους πιστωτές, καθώς,
η Ελλάδα πασχίζει να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς αυτό τον μήνα.

Μάλιστα, οι Financial Times φιλοξενούν και δηλώσεις του Μουχτάμπα Ραχμάν, αναλυτή ρίσκου στο Eurasia Group ο οποίος χαρακτηρίζει την εξέλιξη «θετική για την πιθανότητα συμφωνίας».
«Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του Τσίπρα να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές» προσθέτει με νόημα.

Οι FT κάνουν και ένα μίνι αφιέρωμα στα νέα κεντρικά πρόσωπα, τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, σημειώνοντας ότι και οι δύο τους είναι πιο μετριοπαθείς, ενώ, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι αυτό θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.
πηγη : lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου