Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Στα Τέσσερα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ !!!!!!

ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΝΤ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το αίτημα είχε κριθεί από τους Θεσμούς ως προϋπόθεση για να αποφασιστεί η έλευσή τους στην Αθήνα και πλέον αναμένεται η απάντηση του Ταμείου.
Στη μονοσέλιδη επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πάντως  δεν διευκρινίζεται
πάντωςΑΝτο αίτημα για δάνειο συνεπάγεται μια νέα δανειακή σύμβαση που θα ξεκινά από τώρα ή αν πρόκειται για δάνειο που θα ξεκινά από τον Απρίλιο του 2016 οπότε λήγει το υφιστάμενη σύμβαση του ΔΝΤ.
Την Πέμπτη το ΔΝΤ ανακοίνωσε οτι δεν θα στείλει εκπροσώπους του στην Αθήνα αν προηγουμένως δεν υπάρχει επίσημο αίτημα, ενω επισήμανε επιπλέον ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν να συμμετάσχει σε νέο ελληνικό πρόγραμμα. Σήμερα το πρωί, όπως έγραψε τοCAPITAL.gr, και η Κομισιόν έκανε σαφές οτι δεν θα κατέβει στην Αθήνα αν προηγουμένως δεν συντονιστεί με το ΔΝΤ.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οτι έχουν προγραμματιστεί εντατικές διαβουλεύσεις από τη Δευτέρα θεωρώντας  πιθανές και άτυπες επαφές εντός του Σαββατοκύριακο.
Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ
Αναλυτικά, η επιστολή του ΥΠΟΙΚ προς το ΔΝΤ έχει ως εξής:
"Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο,  διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.
Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί  μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης,  η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή,  και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο".
Δείτε στη δεξιά στήλη αντίγραφο της επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ (στα αγγλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου