Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρύς ο πέλεκυς ????

 Έρχεται… φοροκαταιγίδα- 

για χιλιάδες φορολογούμενους ! 




Μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχονται και οι βασικοί φόροι που προέρχονται από τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους δανειστές.
Τον Οκτώβριο βαρύς θα είναι ο πέλεκυς για τους περισσότερους φορολογούμενους καθώς αναμένεται να ξεσπάσει… φόρο- καταιγίδα!

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόση του φόρου εισοδήματος, καθώς επίσης και του συμπληρωματικού φόρου πολυτελείας για όσους έχουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.
Όσοι εκ των τελευταίων πλήρωσαν νωρίτερα τον φόρο έχουν ήδη λάβει συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελείας που έχει αυξηθεί από 10% σε 13%.
Μέσα στον επόμενο μήνα, οι αγρότες και οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο, καθώς με το τρίτο μνημόνιο έχει διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες. 
Τον ίδιο μήνα αναρτώνται στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται και η εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο. 
Επιπλέον, την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται και ο ΦΠΑ στα νησιά, ενώ αύριο Δευτέρα θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, η πρώτη ομάδα των νησιών στα οποία θα ισχύσει.
Από τις 12 Οκτωβρίου δίνεται συνέχεια στο σίριαλ των φόρων, καθώς αναρτώνται στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στο τέλος του μήνα.
Τέλος, ο Οκτώβριος θα φέρει και τις κατασχέσεις- εξπρές για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ μειώνεται και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1500 στα 1000 ευρώ.

πηγη: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου