Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Εγκληματική η Ζημιά ??


 Είναι πλέον προφανές 

Και πέραν από κάθε αμφιβολία ,
ότι η παρουσία του Σύριζα στην διακυβέρνηση της χώρας κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. 
Ζημιά, πολιτική, κοινωνική, οικονομική, κυρίως όμως ηθική και τούτο θα φανεί τα προσεχή χρόνια. Θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα διέγραφαν το χρέος, θα πέταγαν στα μούτρα των δανειστών τις υποχρεώσεις της χώρας, θα άνοιγαν δρόμους αναπτυξιακούς, θα έτρωγε ο κόσμος με χρυσά κουτάλια. 
Έτσι έλεγε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

 Τον Σεπτέμβρη πριν τις δεύτερες εκλογές που οδηγήθηκαν κάτω από το βάρος των αθλιοτήτων που διέπραξαν, υποσχέθηκαν ως συνήθως και για μια φορά ακόμα εντελώς δημαγωγικά, παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης από τα μέτρα του μνημονίου που δέχτηκαν να εφαρμόσουν. 
 Ας έλεγε ο Τσίπρας αρχικά στη Βουλή, «αυτή κυβέρνηση και αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο», ας χτυπιόταν υποκριτικά ο συγκυβερνήτης του ότι «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να στηρίξει όποιον ψήφισε η ψηφίζει μνημόνια». 
 Τι συνέβη; Έπεσαν στα τέσσερα ψήφισαν τα προαπαιτούμενα και τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν με άρχοντα το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, γέννημα θρέμμα δικό τους, γνήσιο Συριζαίϊκο, «αριστερό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό, επαναστατικό, απελευθερωτικό».
 Οι Γερμανοί έγιναν φίλοι και τα λένε μια χαρά μαζί τους, ο Ολαντρέου επίσης φίλος, σύμμαχος και συμπαραστάτης, το μισητό και απεχθές ΔΝΤ παραμένει, η τρόικα έγινε κουαρτέτο, το χρέος δεν διαγράφεται, ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει, οι συντάξεις μειώνονται με τρόπο και χωρίς τρόπο, τα σπίτια στο σφυρί από «κανένα σπίτι από τους τραπεζίτες», φορολογούν ακόμα και τον αέρα που αναπνέει ο κόσμος, η ανάπτυξη πήγε στις καλένδες.
 Γιατί άραγε; 
Διότι τώρα ο Τσίπρας έκανε δήθεν στροφή ολοκληρωτική στον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα. 
Όχι διότι αναγκάστηκε να κάνει την κυβίστηση, μετά την γελοία και τυχοδιωκτική Βαρουφάκια επικοινωνιακή καταιγίδα που κατέστησε τη χώρα περίγελο του κόσμου και παραλίγο να τη ρίξει στο γκρεμό με προίκα όμως τώρα τα κάπιταλ κοντρόλ.
 Σιγά σιγά και με το στανιό, τα παιδιά της «αριστεράς» ωρίμασαν, αντιλαμβανόμενοι με πόνο ότι η Ευρώπη δεν κιότεψε και δεν έπεσε στην παγίδα που της είχαν βλακωδώς στήσει ότι στο τέλος θα τρομάξει με ένα ενδεχόμενο grexit και θα ενδώσει στις απαιτήσεις τους χωρίς δεσμεύσεις, κωλυσιεργούντες και αυνανιζόμενοι στα πλαίσια μιας δήθεν διαπραγμάτευσης. 
 Τώρα γλύφουν εκεί που έφτυναν, τώρα εφαρμόζουν πολιτικές που έριχναν στην πυρά, τώρα έχουν γίνει πειθήνια όργανα και υπηρέτες των μνημονίων που καταριόνταν, τώρα ψηφίζουν ναι σε όλα με νομοσχέδια σκούπα, που οι λεγόμενες και πολυδιαφημισμένες κόκκινες γραμμές τους, έχουν γίνει ήδη πράσινες, καταπράσινες, περάστε κόσμε, μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε. με πρόσχημα όμως ότι πασχίζουν και πάλι για το καλό μας.
 Η ανηθικότητα, η παλιανθρωπιά και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο. 
Ο ευτελισμός της πολιτικής με τέτοιο αναίσχυντο και απαράδεκτο τρόπο οδηγεί τον πολίτη στην ιδιώτευση και παραίτηση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις δυστυχώς να παίρνουν κεφάλι αντιδημοκρατικές θεωρίες και απόψεις, εναντίον των οποίων έγιναν μεγάλοι και δύσκολοι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες.

πηγή: Σταύρος Στραβόλαιμος‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου