Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τον… Νοέμβριο του 2011 !!!!!!!

Σαν το ρολόι να σταμάτησε  ??



november11

Ένα ελληνικό “New Deal” αποζητά με άρθρο του 

ο πρώην υπουργός και νυν κορυφαίο στέλεχος 

του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

 Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Οι όροι του κάθε δανείου μέσω της ΕΕ, δηλαδή το ‘μνημόνιο’ και το κάθε ‘μνημόνιο’δεν είναι ούτε ευαγγέλιο, ούτε δόγμα», λέει, κάνοντας λόγο για μία επώδυνη λύσηαπέναντι στον ξαφνικό θάνατο της χρεοκοπίας που δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπεινα τηρείται απαρέγκλιτα. 
«Είναι προπαντός ένα κείμενο στόχων.

 Ενδιαφέρεται πολύπερισσότερο για αποτελέσματα και όχι για τον τρόπο», συνεχίζει, θυμίζοντας μενόημα ότι είναι πολιτική επιλογή για παράδειγμα το αν θα επιλέξει κανείς τις αθρόεςαπολύσεις, τη λογική της πελατειακής διευθέτησης των επαγγελματικών κλάδων πουέχει ισχυρή πολιτική παρουσία ή την κοινωνικά δίκαιη στρατηγική της σύγκρουσηςμε τον παρασιτισμό και της διαμόρφωσης μίας ευνομούμενης πολιτείας που θα απελευθερώσειτις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τηδημιουργία νέου πλούτου μέσω της ανάπτυξης του υγιούς ανταγωνισμού.
 «Εδώ χωρείκαι ο ρόλος των Σοσιαλιστών, ο ρόλος των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεωνστην διαμόρφωση ενός Ελληνικού Σχεδίου, ένα δικό μας “New-Deal” για την Έξοδοαπό την Κρίση», λέει.
Παρατηρεί ωστόσο έλλειμμα πολιτικής βούλησης. «Λύσεις και προτάσεις υπάρχουνγια να πάει η χώρα μπροστά», λέει, σημειώνοντας όμως ως το ‘πραγματικό ερώτημα’το ποιος έχει την πολιτική βούληση να τις πραγματοποιήσει. Διότι, διαφορετικά, όπωςλέει, «το ρολόι μοιάζει να έχει σταματήσει στο Νοέμβριο του 2011…», όταν ανατράπηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.
πηγη:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου