Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η μεγάλη επιστροφή !!!!!

 Ήταν τέτοιες μέρες ....

Πριν από ένα χρόνο που ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με μερικούς πιστούς πολιτικούς οπαδούς του, διεκδικούσαν την είσοδο στη Βουλή όχι με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 
 Η προσπάθεια του κυρίου Παπανδρέου απέτυχε. 
Το κόμμα του δεν τα κατάφερε να μπει στη Βουλή. Τότε άκουσε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πολλές κατηγορίες για τη διάσπαση. 
Ούτε όμως και το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε καταγράψει μεγάλα ποσοστά, για την ακρίβεια είχε τα χαμηλότερα ποσοστά απλό την ίδρυσή του. 

 Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εμφανιστεί ελάχιστα. Οι τοποθετήσεις του είναι προσεκτικές.
 Έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις και κυρίως συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια όπου πραγματοποιεί ομιλίες.
 Περισσότερα ήταν τα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή παρά για την πολιτικού δράση. Στα προσωπικά του ,τα οποία οι συνεργάτες του δεν σχολιάζουν ο κύριος Παπανδρέου έχει τραβήξει πλέον χωριστούς δρόμους από τη σύζυγό του Άντα . Τώρα ο κύριος Παπανδρέου φαίνεται πως θα επιχειρήσει την ολική επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή ή τουλάχιστον έτσι του εισηγούνται κάποιοι.
 Ο κύριος Παπανδρέου αποδέχτηκε την πρόταση της κυρίας Γεννηματά για διάλογο και για συγκρότηση ενιαίου φορέα, πόσο μάλλον που αυτό δε σημαίνει τη διάλυση του Κινήματος.
 Σε αυτό το πλαίσιο έχει πολλές πιθανότητες το σενάριο που αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ηγηθεί του σχήματος. 
Ο ηγέτης του νέου κόμματος θα προκύψει μέσα από ψηφοφορία των πολιτών, μια διαδικασία που πρώτος εφάρμοσε στο ΠΑΣΟΚ ο κύριος Παπανδρέου και την αντιγράφουν και άλλα κόμματα. 
Ο κύριος Παπανδρέου πιστεύει πως δικαιώθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων ενώ ξεκάθαρα έχει δηλώσει πως είναι παρών. Ίσως λοιπόν το 2016 να σημάνει και την προσπάθεια για την επαναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

πηγη: gatosstakeramidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου