Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ (20-2-2016)

 “ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΣ


ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” 
 Κανονικά, σαν Έλληνας θα έπρεπε να αισθάνομαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για αυτή τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού.!!!! Δυστυχώς, όχι μόνο δεν αισθάνομαι υπερήφανος, αλλά αντιθέτως αισθάνομαι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ γιατί για ακόμη μία φορά διαπιστώνω ότι προσπαθεί να μας ξεγελάσει με ψευτο- λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες, που όχι μόνο στερούνται σοβαρότητας, αλλά φανερώνουν και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών,
καθώς και προσπάθεια υποβάθμισης της νοημοσύνης μας!!!
Θα εξηγήσω αμέσως γιατί : Γιατί η Ελλάδα πράγματι θα μπορούσε να βάλλει στη θέση του τον κάθε Ξένο Γραφειοκράτη και να μη του επιτρέπει να μας κουνά το δάχτυλο, με την προϋπόθεση 
ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.!!! 
Τα αυτονόητα είναι να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που μας έφεραν στη Χρεοκοπία : 
Α. Το Πελατειακό Σύστημα, την Αναξιοκρατία, το Ρουσφέτι, την Αδιαφάνεια, τη Διαφθορά, την Παραοικονομία, τη Φοροδιαφυγή και την Εισφοροδιαφυγή.!!! 
Β. Να είχαμε Νοικοκυρέψει το Κράτος, 
να είχαμε θεσπίσει Υγιείς Κανόνες και ένα Σταθερό και Δίκαιο Φορολογικό Σύστημα ώστε να δημιουργηθεί ένα Σταθερό Οικονομικό Περιβάλλον που θα ενέπνεε Εμπιστοσύνη και θα μπορούσε να προσελκύσει ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!!! Εάν είχαμε κάνει τα παραπάνω, η Χώρα θα είχε βγει από την Κρίση, θα είχαν γίνει Επενδύσεις, θα είχε αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος, θα είχε μειωθεί η Ανεργία κ.ο.κ. Και φυσικά οι Πολίτες θα είχαν ξανααποκτήσει την χαμένη Εθνική Υπερηφάνεια και η Χώρα δεν θα ήταν υποχρεωμένη να έχει συνεχώς το “χέρι απλωμένο” και να επαιτεί Δανεικά. ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι από τα παραπάνω προσπάθησε να κάνει η σημερινή Κυβέρνηση ? (Προσέξτε. Δεν ρωτάω τί έκανε, αλλά τί προσπάθησε να κάνει).!!!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α !!!!!!!!! Ένα μικρό παράδειγμα. Το κράτος χάνει πάνω από ΔΕΚΑ Δις ετησίως, μόνο από τη Φοροκλοπή του ΦΠΑ. Η αιμορραγία αυτή θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά, δίνοντας ΚΙΝΗΤΡΑ για τις “επίσημες” Συναλλαγές (χτίσιμο Αφορολόγητου) και ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για τις “μαύρες” Συναλλαγές. (Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν, που είναι αδύνατον να τα περιγράψω μέσα από ένα Σχόλιο, το οποίο ήδη είναι μακροσκελές και “δυσκολοδιάβαστο”). 
ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ.!!!! 
Κοντεύει να τελειώσει ο Φεβρουάριος και οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ΤΙΠΟΤΑ σχετικά με το τι θα ισχύσει σχετικά με τις Αποδείξεις.!!!!! 
Έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν το Δημοσιονομικό Κενό και να μη χρειαστεί νέα μείωση Μισθών και Συντάξεων και αυτοί ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! 
 Λες και δε είχαν χρόνο για να προετοιμαστούν, λες και έγιναν Κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2016 και όχι τον Ιανουάριο του 2015.!!!!! 
Η Χώρα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ και το μόνο που “καταφέρνει” η Κυβέρνηση, είναι να κάνει δήθεν “σκληρές” διαπραγματεύσεις, με τις οποίες το μόνο που επιτυγχάνει, είναι να μεταφέρει χρονικά (προς τα πίσω) τα Μέτρα που ζητά η Τρόικα (Κουαρτέτο) και τελικά να τα εφαρμόζει ετεροχρονισμένα (και με κρίση πανικού) σε πολύ σκληρότερη μορφή, από την αρχική!!! 
Το ίδιο θα γίνει και τώρα. 
Οι “κόκκινες γραμμές” θα πάνε “περίπατο” και θα γίνει ένα ακόμη “γιουρούσι” σε αυτούς που δεν έχουν ΜΑΥΡΑ Εισοδήματα. Τελικά όμως, η Μείωση της Αγοραστικής δύναμης του κόσμου, θα έχει και πάλι επιπτώσεις στις Αγορές, στην Απασχόληση, στα έσοδα του Κράτους και των Ασφαλιστικών Ταμείων, θα δημιουργηθεί και πάλι Νέο Δημοσιονομικό Κενό με αποτέλεσμα να χρειαστούν και πάλι Νέα Μέτρα και αυτός ο Φαύλος Κύκλος θα συνεχίζεται όσο θα μας Κυβερνούν ΑΝΙΔΕΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ.!!!! 
Και η Κυβέρνηση, για ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, θα «κρύβεται» πίσω από το Μνημόνιο και την Τρόικα (Κουαρτέτο).!!!! Και όσο η πλειοψηφία του κόσμου “χάφτει” τα Παραμύθια και τα ΜΜΕ “σιγοντάρουν”, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ αφού 
ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!!!! 
Δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω, πως η Μεταρρυθμιστική Πορεία και η Πορεία Εξόδου της Χώρας από την Κρίση, σταμάτησε το Νοέμβριο του 2011 με τον Εξαναγκασμό σε Παραίτηση του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 
Στο Link που επισυνάπτω, μπορείτε να δείτε τις ΕΚΑΤΟ Σημαντικότερες από τις Μεταρρυθμίσεις που έκανε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.!!!! 
Κάντε τον κόπο να ψάξετε να βρείτε τις Μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι επόμενες Κυβερνήσεις. 
Και εάν βρείτε, τότε ..... πάρτε με στο .... τηλέφωνο.!!!
 (Στην πραγματικότητα θα βρείτε 
ΜΟΝΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ 
Μισθών και συντάξεων καθώς και Φοροκαταιγίδα, τα οποία με πολύ θράσος, τα έχουν βαφτίσει «Μεταρρυθμίσεις»)!!!!!! 
ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : 
http://www.matrix24.gr/2015/08/i-100-simantikoteres-metarrithmisis-tis-kivernisis-papandreou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου