Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απαισιοδοξία.........

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση 
των πολιτών ???

9 στους 10 Έλληνες 
δεν εμπιστεύονται τα κόμματα! 
 θεωρούν σε ποσοστό 82% πως η χώρα δεν παρέχει ικανοποιητικές συνθήκες ζωής. Αυτό το ποσοστό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έπειτα από τη Βουλγαρία (89%). 
 Ακόμη ένα χαρακτηριστικό εύρημα που δείχνει την κατάσταση των πολιτών είναι και το γεγονός ότι το 83% των ερωτηθέντων στη χώρα μας εκφράζει ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το προσωπικό του μέλλον. 

Εξάλλου, το 63% των πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι 58% των ερωτηθέντων στην Κύπρο και 41% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Παράλληλα, δυσπιστία εκφράζουν οι πολίτες για την ΕΕ, για τους εθνικούς θεσμούς αλλά και για τα κόμματα. 
Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δυσπιστίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 82%, των ώρα που το ποσοστό στην Κύπρο ανέρχεται σε 72% και ο ΜΟ στην ΕΕ των 28, είναι 55%. Επίσης οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα σε ποσοστό 92%, τη Βουλή σε ποσοστό 83%, την κυβέρνηση σε ποσοστό 82% και τις περιφερειακές αρχές σε 82%. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Έλληνες, φαίνεται να εκφράζουν δυσπιστία και για τα ελληνικά ΜΜΕ. 
Ειδικότερα, οι πολίτες εκφράζονται αρνητικά για την τηλεόραση σε ποσοστό 80%, για τον γραπτό Τύπο σε ποσοστό 65% και για το ραδιόφωνο σε ποσοστό 61%. 
Από την άλλη, το 43% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το διαδίκτυο, αν και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται δυσπιστία σε ποσοστό 55%. Ειδικότερα για την Ε.Ε., το 69% των πολιτών εκτιμά πως έχει πάρει τον λάθος δρόμο, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
 Ωστόσο στο προσφυγικό, η ελληνική κοινή γνώμη αναδεικνύει το ανθρώπινό της πρόσωπο, επιμένοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθάει τους πρόσφυγες (ποσοστό 85%). 
Το ελληνικό ποσοστό που προκρίνει την επιλογή της αλληλοβοήθειας, είναι το 4ο υψηλότερο της έρευνας, μετά από αυτά των Σουηδών (94%), των Ολλανδών (88%) και των Δανών (86%). 
 Επτά στους 10 τάσσονται εξάλλου υπέρ του ευρώ (ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του 2014), ενώ ως τα πλέον θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η ΕΕ οι Έλληνες, όπως και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες, της αναγνωρίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (65%), τη διασφάλιση της ειρήνης που επικρατεί μεταξύ των κρατών-μελών της και απολαμβάνουν οι πολίτες της (61%) και το ενιαίο νόμισμα, το ευρώ (22%). 

 πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου