Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Στην κεντροαριστερά ???

Να τελειώνουμε...

Με τον ρεβανσισμό και τις βεντέτες 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα κόμματα της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου. 
Επιστολές ανταλλάσσονται, παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε. γίνονται, κομματικές ολομέλειες συγκαλούνται και άλλα πολλά με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν για συνεργασία. 
Είναι γεγονός πως η κεντροαριστερά εμφανίζεται κομματιασμένη. 

Η πολυδιάσπαση αυτή δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. 
Αντιθέσεις υπήρχαν ανέκαθεν και μάλιστα μεγάλες όμως για πολλά χρόνια δεν έρχονταν στην επιφάνεια. 
 Επιμελώς κρύβονταν, είτε γιατί η συγκολλητική ουσία της εξουσίας ήταν πολύ ισχυρή ή γιατί ο ευγενής στόχος της Αλλαγής και του Εκσυγχρονισμού της χώρας έθετε τα υπόλοιπα ζητήματα στο περιθώριο. Ήρθε όμως η κορύφωση της κρίσης να ανατινάξει και να ανασυνθέσει άτσαλα το πολιτικό σκηνικό. 
 Έτσι λοιπόν, ένα σημαντικό μέρος των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας στήριξε εκλογικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και την ΔΗΜΑΡ.
 Ένα ανησυχητικά μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι των προοδευτικών πολιτών συστηματικά απέχει από τις εκλογικές αναμετρήσεις. 
Ενώ το κύριο μέρος της δεξαμενής των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς ακολούθησε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην αχαρτογράφητη πορεία του.
 Έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δυστυχώς έσπειρε ανέμους για να θερίσει τις θύελλες η πατρίδα μας. 
Επί 14 μήνες παντού οπισθοχώρηση! Κλείσανε τις τράπεζες, κλείσανε τα σύνορα, κλείνουν τις επιχειρήσεις και σε μία δίχως προηγούμενο επίδειξη καθεστωτισμού ετοιμάζονται να κλείσουν και τα μέσα ενημέρωσης. 
 Από ένα πλουραλιστικό κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετατράπηκε σε ένα προσωποπαγές μόρφωμα που αναρριχήθηκε στην εξουσία με διχασμό, χουλιγκανισμό και πολλά ψέματα. 
 Μοναδική επιδίωξη της ηγετικής του ομάδας η διατήρηση και ο διαμοιρασμός αυτής της εξουσίας.
 Ένα κόμμα που εκτός όλων των παραπάνω σε επίπεδο συμβολισμού δυσφήμισε βάναυσα την Αριστερά επιλέγοντας ως κυβερνητικό εταίρο το έτερο λαϊκιστικό κόμμα στα δεξιά του πολιτικού φάσματος και μοιράζοντας θέσεις κυβερνητικές έως και το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα σε αποδεδειγμένα φαύλα και ανίκανα πρόσωπα. Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να δράσουμε! 
Για την ακρίβεια και μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους είμαστε ήδη στις καθυστερήσεις και πρέπει πάση θυσία να σκοράρουμε για να γλιτώσουμε την περαιτέρω κατρακύλα. 
 Πεποίθηση μου είναι πως η δυσπιστία, ο ρεβανσισμός και γενικότερα η ατμόσφαιρα κεκαλυμμένης πολιτικής βεντέτας που συναντάται σε μεγάλο μέρος του δυναμικού της κεντροαριστεράς πρέπει να παραγκωνιστεί.
 Στόχος είναι να κάτσουμε ΟΛΟΙ στο ίδιο τραπέζι και με απλά λόγια να διατυπώσουμε επιτέλους ένα ρεαλιστικό αλλά συνάμα ελπιδοφόρο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Όλοι όσοι έχουμε κοινές αναφορές σε αρχές και αξίες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ανεξάρτητα των κομματικών επιλογών της τελευταίας περιόδου) πρέπει να δουλέψουμε για το πέρασμα στην Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας. 
 Η κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί και πάλι ζητούμενο γι αυτό είναι ώρα να ξανασυγκρουστούμε με καθεστωτικές νοοτροπίες και με τον παρασιτισμό των ολίγων. 
 Είναι ώρα να υφάνουμε μία νέα και θελκτική αφήγηση για την Ελλάδα του αύριο! 
 Μια αφήγηση αληθινή, κατανοητή και εφαρμόσιμη που θα μπορέσει να δώσει αυθεντικό όραμα στους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου! 
Με ειλικρινή αγωνία...

πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου