Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ !!!!

 Η άφιξή της στο λιμάνι 
 Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χθες έφτασε στη Ζάκυνθο με το Ε/Ο-Ο/Γ “Fior di Levante” η Ολυμπιακή Φλόγα. 
Αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν αφιχθεί στο λιμάνι και την περίμεναν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος, ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέλιος Γεωργούσης και πλήθος τοπικών αρχών.

 Επίσης, τη δική τους ξεχωριστή παρουσία έδωσαν μαθητές και μέλη Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων και Σχολών. 
Με το που έριξε πόρτα το πλοίο ο πρώτος που βγήκε ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού -Αθλητισμού και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής με τη συνοδεία του και τα μέλη της Επιτροπής Ελληνικών λαμπαδηδρομιών. 
Ακολούθως άναψε ο βωμός που βρισκόταν επάνω σε ειδικό όχημα της ΕΟΑ και η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για το Καταστάρι. μέσω της Εθνικής Οδού Ζακύνθου-Αλυκών. 
Στην συνοδευτική πομπή συμμετείχε ο κ. Στ. Κοντονής και μέλη της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και βέβαια περιπολικά της Αστυνομίας και μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. Μετά την επιστροφή της από το Καταστάρι, στις 19.35μμ, ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Δανιήλ Λούντζης παρέλαβε τη Φλόγα από το λιμάνι και η τελετή ξεκίνησε, όπου κατά μήκος της οδού Λομβάρδου, διαδοχικά πέρασε από τα χέρια των λαμπαδηδρόμων Αριστοτέλη Μαρίνου (Εκκλησία Αγίου Διονυσίου), Παναγιώτη Αγαλιανού (3o Δημοτικό Σχολείο Άμμου), Ανδρέα Θανάση (Πλατεία Αγίου Λουκά) για να καταλήξει στην Μάγδα Γαζέα (ύψος Δ. Στεφάνου) για να φτάσει στην πλατεία Σολωμού, από την είσοδο, στο άγαλμα της Ελευθερίας.
πηγη: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου