Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΟΝΕΙΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ????

ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ !!


Εδω και 50 χρόνια χα χα χα ??? 

Πράσινο φως για έγκριση της Μ.Π.Ε
λιμανιού Ζακύνθου
 Tο έργο αφορά στην κατασκευή προβλήτα εξωτερικά του μώλου Αγ. Νικολάου 
Το θέμα της “Γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου Επέκταση – Βελτίωση Λιμένα Ζακύνθου (Προγραμματικό Σχέδιο) Α’ φάση” Δήμου Ζακύνθου Π.Ε. Ζακύνθου” συζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην Κέρκυρα.



 Η μελετήτρια του έργου, κα. Μαριλένα Φράγκου, (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, λιμενολόγος – ακτομηχανικός) έκανε παρουσίαση των βασικών στοιχείων της μελέτης και έδωσε εξηγήσεις και διευκρινήσεις στους Περιφερειακούς Συμβούλους αναφορικά με τα απαραίτητα έργα βελτίωσης και επέκτασης λιμενικών υποδομών όσο και με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον της άμεσης και ευρύτερης περιοχής του έργου.
 Εν συντομία το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία νέου εγκάρσιου προβλήτα εξωτερικά του μώλου Αγ. Νικολάου για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας εξωτερικού και της κρουαζιέρας, έτσι ώστε αφενός να διαχωριστεί από την ακτοπλοΐα εσωτερικού και αφετέρου να είναι δυνατή η δημιουργία ζώνης ελεγχόμενης εισόδου-εξόδου, η οποία απαιτείται για τη διακίνηση των επιβατών μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης εξωτερικού Το έργο είναι απαραίτητο για τη Ζάκυνθο, για την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ειδικά για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στον τουριστικό τομέα, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι με την ψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γίνεται ένα βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου.
 Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε λόγο για άκρως απαραίτητα έργα υποδομών και τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της για υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να αναβαθμιστούν τα εμπορικά λιμάνια, να αξιοποιηθούν οι μαρίνες, να δημιουργηθούν προβλήτες κρουαζιερόπλοιων κι εγκαταστάσεις υποδομής, ώστε να αντιστραφεί η χρόνια απαξίωση. 
Η γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. της Α’ φάσης του έργου από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Ζακύνθου είναι θετική και ο Περιφερειάρχης πρότεινε στο Σώμα την υπερψήφιση του θέματος, ως η εισήγηση της υπηρεσίας.
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Επέκταση και Βελτίωση Λιμένα Ζακύνθου (Προγραμματικό Σχέδιο) Α’ φάση, Δήμου Ζακύνθου ΠΕ Ζακύνθου. 

πηγη: zantepress24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου