Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!!!!!

“ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ” 

ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ
 ΟΤΙ : 
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.!!! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.!!! 
 Η Κυβέρνηση όμως το ... "χαβά" της.!!!

Επιμένει και τώρα, να ολοκληρώσει την Αξιολόγηση, όχι με Οικονομικά στοιχεία, αλλά με Πολιτική Συμφωνία.!!! 
Δεν έβαλαν μυαλό από το περυσινό πάθημά μας εξ αιτίας της ... Πολιτικής Διαπραγμάτευσής τους.!!! 
ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. 
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!!! ... 
 Αλλά την πλήρωσε ΜΟΝΟ ο Ελληνικός Λαός.!!!! Αντιθέτως, η Κυβέρνηση ανταμείφθηκε στις εκλογές που ακολούθησαν!!! 
Προφανώς για τον "ΣΑΝΟ" που μοιράζει σε αφθονία.!!!! ........................................................................................................ 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να καταπολεμήσει τις αιτίες που μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία, μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ με τις δήθεν “Σκληρές” Διαπραγματεύσεις που κάνει με τους Δανειστές μας. Παράλληλα καταγγέλλει τους .... “Ανάλγητους” Δανειστές μας, ως υπεύθυνους, για τη Λιτότητα που βιώνει ο Ελληνικός Λαός , καθώς και για τη Φορομπηχτική Πολιτική και για τις Μειώσεις την Μισθών και των Συντάξεων!!!! 
 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, Η ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΠΩΣ : Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.???? 
Θα πούμε για πολλοστή φορά, πως οι κυριότερες αιτίες που μας έφεραν στην Κρίση και στα πρόθυρα της Ασύντακτης Χρεοκοπίας (και ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΆΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ), είναι: 1.Το Πελατειακό Σύστημα. 
2.H Διαφθορά. 
 3.H Παραοικονομία. 
 4.H Φοροδιαφυγή. 
5.Η Εισφοροδιαφυγή. 
6.Το κομματικό, γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος. 7. Η αντιεπενδυτική λειτουργία θεσμών, νόμων και κανονισμών.. . 
 Μόνο με την καταπολέμηση των παραπάνω Αιτιών 
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ,
 η Χώρα θα μπορούσε να παράξει Νέο Πλούτο. ώστε να μεγαλώσει η προς διανομή “πίτα”, να αυξηθούν οι Επενδύσεις, να Μειωθεί η Ανεργία, να Μηδενιστούν τα Ελλείμματα και να μην υπάρξει ανάγκη για ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, όπως η περαιτέρω μείωση των Μισθών και των Συντάξεων, καθώς και η Υπερφορολόγηση.!!! 
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για την εφαρμογή αυτών των Μέτρων, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ!!!! 
 Τι από όλα αυτά κάνει ή τουλάχιστον έχει προσπαθήσει να κάνει η Κυβέρνηση? 
 Τ - Ι - Π - Ο - Τ - Α !!!!!!!!
 ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ :
 α. Τα Δημοσιονομικά Κενά της Χώρας ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.!!!
 β. Με Πολιτικές Συμφωνίες, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ μπορούμε να επιτύχουμε. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει ΠΡΩΤΑ να πείσουμε τους Δανειστές μας πως έχουμε ολοκληρώσει την Δημοσιονομική Προσαρμογή. 
(Δηλαδή και για την Πολιτική Συμφωνία για το Χρέος μας, πρέπει πρώτα να έχουμε καταπολεμήσει τις Αιτίες που προκάλεσαν τον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό)!!!! 
 γ. Με τις «Διαπραγματεύσεις», το μόνο που «επιτυγχάνουμε» είναι η συνέχιση της δανειοδότησής μας από τους Δανειστές μας, αφού πρώτα (προκειμένου να καλύψουμε τα Δημοσιονομικά Κενά), υποχρεωνόμαστε να παίρνουμε Μέτρα ΣΚΛΗΡΑ και ΥΦΕΣΙΑΚΑ, όπως η Μείωση των Μισθών και των Συντάξεων, καθώς και η Υπερφορολόγηση.!!! 
 δ.Οι συνέπειες αυτών των Μέτρων είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.!!! Γιατί : 
 1ον. Η Μείωση των Μισθών και των Συντάξεων,
 ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, με αποτέλεσμα να Μειώνεται περαιτέρω ο «τζίρος» στην αγορά, τα Καταστήματα και οι Επιχειρήσεις να εμφανίζουν περαιτέρω ΜΕΙΩΜΕΝΟ Κύκλο Εργασιών και να αναγκάζονται είτε να μειώνουν το Υπαλληλικό Προσωπικό, είτε (ακόμη χειρότερο), να βάζουν «λουκέτο». Αποτέλεσμα: Αύξηση της Ανεργίας, Μείωση των Εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, Μείωση των εσόδων του Κράτους, νέα Ελλείμματα, νέα ΥΦΕΣΙΑΚΑ Μέτρα στη επόμενη Αξιολόγηση, νέες Μειώσεις Μισθών και Συντάξεων και Νέα Φοροκαταιγίδα.!!! 
 Και αυτός ο Φαύλος Κύκλος ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.!!!
 2ον. Η αύξηση των Φορολογικών Εσόδων αντί να γίνεται μέσω Διεύρυνσης της Φορολογικής Βάσης, «επιτυγχάνεται» μέσω Υπερφορολόγησης αυτών που ήδη φορολογούνται, με αποτέλεσμα να μειώνεται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ το διαθέσιμο Εισόδημά τους, (ενώ οι Φοροφυγάδες παραμένουν Ανέγγιχτοι). 
 Τελειώνοντας , θα επαναλάβω
 ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ : 
Α. Εάν δεν καταπολεμηθούν οι αιτίες που μας έφεραν στη Χρεοκοπία,
 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!!!
 Β. Ακόμη και εάν μας «κουρέψουνε» 
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, 
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΧΡΕΟΜΕΝΟΙ.!!! 

 Πηγη: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου