Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Τους Αγρότες !!!!!!!!

Αντικαθιστούν ?

Στην Ιαπωνία τα ρομπότ !!!
 Είναι από τις χώρες που πρωτοτυπούν με την τεχνολογική της καινοτομία, παρόλα αυτά ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διορθώσει είναι η γήρανση του πληθυσμού της. 
Στην Ιαπωνία η γήρανση του πληθυσμού της έχει φέρει μια σειρά από ανισορροπίες σε αρκετούς κλάδους που αντιμετωπίζουν πλέον έλλειψη προσωπικού, όπως ο αγροτικός τομέας.
Εκεί όμως μπορεί να βρεθεί λύση και οι Ιάπωνες απεφάνθησαν.
 Αγρότες-ρομπότ και αυτοκινούμενα- τρακτέρ. 
Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, Hiroshi Moriyama, ο οποίος θα παρουσιάσει την ιδέα του στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας του G7 που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία. Με δεδομένο ότι η μέση ηλικία του Ιάπωνα αγρότη φθάνει στα 67, ο κ. Moriyama αναζητά εναγωνίως λύσης ώστε η χώρα του να μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των πολιτών της, σε μία εποχή που δεκάδες αγρότες συνταξιοδοτούνται αλλά και οι νέοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να αναλάβουν μία ούτως ή άλλως σκληρή δουλειά όπως αυτή, καθώς δείχνουν ένθερμο ενδιαφέρον σε άλλους παραγωγικούς τομείς όπως η τεχνολογία. 
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μέση ηλικία των αγροτών σε παγκόσμιο επίπεδο φθάνει στα 60 έτη, με την Ιαπωνία να έχει δαπανήσει περί των 36 εκατ. δολαρίων από την αρχή του τρέχοντος έτους προκειμένου να αναπτύξει 20 διαφορετικούς τύπους ρομπότ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής.

πηγή: Hiroshi Moriyama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου