Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .....

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ, 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΥΡΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΨΕΜΑ: 
“Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟ 2009, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ..... ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”.!!!!!!!!!! 
 Η Παράταξη της ΝΔ (η Παράταξη που ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ τη Χώρα)
και ιδίως οι προσκείμενοι στον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, συνεπικουρούμενοι από τα Διαπλεκόμενα ΜΜΕ αλλά και από ... την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ των Τσίπρα - Καμμένου!!!!!!!! προκειμένου να «δικαιολογήσουν» την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή η οποία μέσα σε 5,5 χρόνια (εκτός των άλλων) ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το Δημόσιο Χρέος, ισχυρίζονται ότι το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε επειδή (τάχα μου) το κράτος ήταν υποχρεωμένο να …. εξοφλεί τα χρέη της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτά που ισχυρίζονται, δεν είναι μόνο ΨΕΜΑΤΑ, αλλά είναι και ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ που ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ.!!!! 
 Η ΑΛΗΘΕΙΑ προκύπτει από τα παρακάτω Στοιχεία, σχετικά με την πορεία του Δημόσιου Χρέους. (Ο παρακάτω πίνακας της εξέλιξης του χρέους περιλαμβάνεται στην Εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού έτους 1998 (σελίδα 180) η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους): 
1. Το 1989 (τελευταίο έτος της Κυβέρν. Ανδρ. Παπανδρ.) το Δημόσιο Χρέος ήταν .......:6.699 Δις Δρχ. :(19,66 Δις Ευρώ). 
2. Το 1993 (Κυβέρνηση Μητσοτάκη)..........:23.431 Δις Δρχ.:(68,76 Δις Ευρώ). 
3. Το 1995 (Τέλος Κυβερν.. Α.. Παπανδρ) :31,982 Δις Δρχ.(93,85 Δις Ευρώ).
 4. Το 2003 (Τέλος Κυβέρνησης Σημίτη)..................................:(178 Δις Ευρώ). 
5. Το 2009 (Τέλος Κυβέρνησης Καραμανλή)...........................(299 Δις Ευρώ).
 6. Εάν προσθέσουμε και το ΘΗΡΙΩΔΕΣ Πρωτογ. 
Έλλειμμα= =24,5 Δις του 2009 , τότε το Δημ. Χρέος ουσιαστικά ήταν..:
(333,5 Δις Ευρώ). 
 Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύονται: Α. Πόσο ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ είναι όσοι ισχυρίζονται πως το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Δημόσιο Χρέος με το οποίο μας “προίκισε” η Κυβέρνηση Καραμανλή, οφείλεται στα ..... παλαιά Χρέη της Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.!!!! 
Β. Η Κυβέρνηση του Ανδρ. Παπανδρέου, ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είχε στη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους Γ. 
Η Κυβέρνηση Καραμανλή , μέσα σε 5,5 χρόνια ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ τις Πρωτογενείς Δαπάνες, (59 Δις Ευρώ το 2009, έναντι 30 Δις Ευρώ το 2003), χωρίς αντίστοιχα να αυξήσει τα Έσοδα. Δ. Μην ισχυριστεί κάποιος ότι οι Πρωτογενείς Δαπάνες Διπλασιάστηκαν , επειδή ΤΑΧΑ ΜΟΥ το Κράτος «πλήρωνε» τους Τόκους ΠΑΛΑΙΩΝ Δανείων , γιατί είναι γνωστό ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, πως οι Τόκοι των Δανείων ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. 
Είναι επίσης γνωστό 
ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, 
πως Δάνεια που παίρνονται και χρησιμοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξόφληση ΠΑΛΑΙΩΝ Δανείων, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. 
Εάν μάλιστα ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ που συνάπτονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξόφληση ΠΑΛΑΙΩΝ, έχουν χαμηλότερο Επιτόκιο από τα παλαιά, προκύπτει όφελος γιατί μειώνονται οι Δαπάνες από Τόκους Δανείων. * Συνεπώς το παραμύθι τους ότι Διπλασίασαν το Δημόσιο Χρέος επειδή τάχα μου «εξοφλούσαν» χρέη που είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι
 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ αλλά και ΑΝΟΗΣΙΑ και «πείθει» μόνο τους Άσχετους, τον Φανατισμένο Κομματικό Στρατό και τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ των ΜΜΕ. Εάν η Ελλάδα είχε το 2009 τους Δημοσιονομικούς Δείκτες (Δημόσιο Χρέος, Έλλειμμα Προϋπολογισμού και Έλλειμμα Ισοζ. Τρεχ. Συναλλαγών), που υπήρχαν τον Δεκέμβριο του 1995 (που ήταν το τελευταίο ολόκληρο έτος του Ανδρέα στην Πρωθυπουργία),
 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.!!!!! 
 *Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την περίπτωση που η Ελλάδα είχε το 2009 τους Δημοσιονομικούς Δείχτες του 2003 (τελευταίο έτος της Κυβέρνησης Σημίτη).
 * Η Χώρα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ γιατί η Κυβέρνηση Καραμανλή αύξησε τις Δαπάνες του Κράτους χωρίς αντίστοιχη αύξηση των Εσόδων, με αποτέλεσμα ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, τα οποία (φυσικά) τα «κάλυπταν» με ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ. 
 * Έτσι μέσα σε 5,5 χρόνια, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜ. ΧΡΕΟΣ και όπως ήταν επόμενο, το 2009 έφτασαν το Ετήσιο Έλλειμμα στο Χαώδες ύψος των 36 Δις € ,(15,6% του ΑΕΠ).
 * Άφησαν την Παραοικονομία τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ και δεν προχώρησαν στις Διαρθρωτικές Αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα, αλλά το μόνο που τους απασχολούσε ήταν οι …. Δημοσκοπήσεις.
 * «Κατάφεραν» να εκτοξεύσουν το Έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών (που είναι ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Δείκτης) στα 11,2% του ΑΕΠ (25,8 Δις Ευρώ).!!! 
* ΈΤΣΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ και να πάψουν να υποστηρίζουν ΑΝΟΗΣΙΕΣ, να ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΝ και ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ τον Μεγάλο Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου!!!! 
* Όσοι έχουν αντιρρήσεις σε αυτά που υποστηρίζω, να τις διατυπώσουν αλλά 
ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
 Αυτοί που συμφωνούν με αυτά που υποστηρίζω, να μην αρκεστούν σε ένα LIKE, αλλά ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ το παρόν. 

 Πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου