Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ...

ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ.!!!!
 (Μέρος 1ο) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.!!!! ................................................................................ Όμως, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,

 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!! ΑΥΤΗ Η "ΓΥΜΝΙΑ" ΤΟΥΣ, ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΕΤΙΝΕΣ "ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΘ.!!!! 
Τα Μέτρα που εξήγγειλαν, ήταν "αποσπασματικά" και στη πραγματικότητα ήταν "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ" και όχι ολοκληρωμένες προτάσεις για έξοδο της Χώρας από την Κρίση.!!!! ................................................................................ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ "ΣΚΛΗΡΕΣ" ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.!!! .................................................................................................................... (Επειδή το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, για να ¨μετριάσω" τα πολύ μεγάλα και μακροσκελή κείμενα, έκανα "κατάτμηση" σε 5 Μέρη). ................................... Μέρος 1ο (από 5). Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταπολεμήσει τις Αιτίες που μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία, μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ με τις ΔΗΘΕΝ "σκληρές"Διαπραγματεύσεις που κάνει με τους Δανειστές μας. Παράλληλα "καταγγέλλει" τους .... "ανάλγητους" Δανειστές μας, ως υπεύθυνους για την ΛΙΤΟΤΗΤΑ που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ενώ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΙΔΙΑ, τόσο για τις Μειώσεις των Μισθών και των Συντάξεων, όσο και για ΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ Πολιτική που εφαρμόζει.!!! Η Κυβέρνηση δεν ξέρει, ή κάνει πως δεν ... ξέρει, ότι : 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!!!!!! ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.!!!!! 
Θα πούμε για πολλοστή φορά, πως οι κυριότερες Αιτίες που μας έφεραν στην Κρίση και στα πρόθυρα της Ασύντακτης Χρεοκοπίας και μια ανάσα από μια Εθνική Τραγωδία, είναι οι παρακάτω παθογένειες ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ : 
1. Το Πελατειακό Σύστημα. 
2. Η Διαφθορά. 
3. Η Παραοικονομία. 
4. Η Φοροδιαφυγή. 
5. Η Εισφοροδιαφυγή.
 6. Το κομματικό, γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό Κράτος.
 7. Η αντιεπενδυτική λειτουργία θεσμών, νόμων και κανονισμών.
 8. Η απουσία στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου, για την την προσέλκυση παραγωγικών και καινοτόμων επενδύσεων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όταν συζητώ με φίλους για αυτά τα μέτρα, η γνώμη τους είναι πως : << στην Ελλάδα αυτά δεν γίνονται>>.!!!! Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ : Εάν δεν γίνουν, ΤΕ- ΛΕΙ- Ω- ΣΑ- ΜΕ.!!!! Μόνο με την καταπολέμηση των παραπάνω Αιτιών ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ, η Χώρα θα μπορούσε να παράξει ΝΕΟ ΠΛΟΥΤΟ, ώστε η προς διανομή "πίτα" να αυξηθεί, να αυξηθούν οι Επενδύσεις, να Μειωθεί η Ανεργία, να Μηδενιστούν τα Ελλείμματα, να δημιουργούνται Πραγματικά ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ (όπως τώρα) δήθεν "πλεονάσματα" (με την "κομπίνα" της εσωτερικής Στάσης Πληρωμών που "στραγγίζει" από ρευστότητα την Οικονομία) και ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΆ ΜΕΤΡΑ, όπως η περαιτέρω μείωση των Μισθών και των Συντάξεων, καθώς και η Υπερφορολόγηση.!!!! 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για την εφαρμογή αυτών των μέτρων, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ.!!! Τι από όλα τα παραπάνω έχει κάνει ή τουλάχιστον έχει προσπαθήσει να κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και η προηγούμενη των Σαμαρά - Βενιζέλου ? 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τ - Ι - Π - Ο - Τ - Α !!!!!! 
Για ποιες από τις παραπάνω Αιτίες που μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία, έχει μιλήσει και έχει δεσμευτεί ότι θα τις καταπολεμήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.?
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ.!!!!! 
Πότε οι Αρχηγοί των Κομμάτων της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, επισήμαναν αυτές τις ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ, κατήγγειλαν την Κυβέρνηση γιατί δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να τις εξαλείψει.? 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΥΔΕΠΟΤΕ.!!!
 Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Πολιτικός Αρχηγός που σχεδόν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ πως, εάν δεν καταπολεμήσουμε τις Αιτίες που μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.!!!! 
Την διαπίστωση αυτήν, την έχει κάνει από την αρχή της Κρίσης.
 Γι αυτό, μέσα στη διετία που ήταν Πρωθυπουργός (2009-2001), εν μέσω Πολιτικής θύελλας και βαλλόμενος πανταχόθεν, θεσμοθέτησε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ Σημαντικές Μεταρρυθμίσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ΣΤΌΧΕΥΑΝ στην καταπολέμηση αυτών των Αιτιών, που μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στο τέλος του 5ου Μέρους, θα επισυνάψω ένα link, όπου όποιος επιθυμεί, θα μπορέσει να δει αναλυτικά όλες τις Μεταρρυθμίσεις που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου).!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου