Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ ???

ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ.!!!! 
 (3ο Μέρος) 
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
 ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.!!!!
 Όμως, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,

 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!! ΑΥΤΗ Η "ΓΥΜΝΙΑ" ΤΟΥΣ, ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΕΤΙΝΕΣ "ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΘ.!!!! 
Τα Μέτρα που εξήγγειλαν, ήταν "αποσπασματικά" και στη πραγματικότητα ήταν "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ" και όχι ολοκληρωμένες προτάσεις για έξοδο της Χώρας από την Κρίση.!!!! 
 Μέρος 3ο (από 6). 
 Συνέχεια από το 2ο Μέρος. 
Οι "ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ :
 Οι "Εξαγγελίες" του Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν (ως συνήθως), εκτός πραγματικότητας και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε αναλυτικότερα με αυτές. 
Θα κάνω μια εξαίρεση και θα αναφερθώ σε μια εξαγγελία του, που πιστεύω πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. 
Εξήγγειλε την ψήφιση νόμου για τη διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος.!!!
 Φοβάμαι όμως, ότι η ΣΥΡΙΖΕΪΚΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, θα "εξουδετερώσουν" τα οφέλη που θα προέκυπταν για την Εθνική Οικονομία, από την εφαρμογή αυτού του Μέτρου.!!! ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για αυτή την εξαγγελία, θα αναφερθώ αναλυτικά στην επόμενη δημοσίευσή μου (Μέρος 4ο). 
Επίσης δεν μπορώ να μην επισημάνω μια δήλωσή του :
 (Ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει το έργο μας με αυτό των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με την καταστροφική πενταετία 2010-2015).!!!!!!!!
 Ώστε έτσι κύριε Τσίπρα.??????? 
Η κρίση που βιώνει η Χώρα, οφείλεται στην "καταστροφική πενταετία 2010-2015.!!!!!! Τέτοια ΑΒΑΝΤΑ στον Κ. Καραμανλή που μέσα σε 5,5 χρόνια εκτροχίασε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.!!!! Ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να "προφυλάξει" τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, καταφεύγει σε αισχρά ψέματα που είναι ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΑ για έναν Πρωθυπουργό και ανταγωνίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Καμμένο στο ποιος θα ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ καλύτερα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ της Κυβέρνησης Καραμανλή.!!!! 
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.!!!! 
Από τις "εξαγγελίες" του Α. Τσίπρα που έγιναν στα πλαίσια της εφετινής ΔΕΘ, προκύπτει πως η Κυβέρνηση ΟΥΤΕ σκοπεύει να αλλάξει την Οικονομική Πολιτική ΟΥΤΕ να αντιμετωπίσει τις Αιτίες που μας Χρεοκόπησαν: (Πελατειακό Σύστημα, Διαφθορά, Παραοικονομία, Φοροδιαφυγή, Εισφοροδιαφυγή κ.λ.π.). Αλλά θα συνεχίσει να μας "παραμυθιάζει" με τις ΔΗΘΕΝ "σκληρές" διαπραγματεύσεις και με τις "Πολιτικές Συμφωνίες".!!!! 
Ο Τσίπρας δείχνει να μην έχει καταλάβει(?) ότι: Ούτε η ΤΡΟΪΚΑ (ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ), ούτε το ΔΝΤ, ούτε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, ούτε οι "Σκληρές Διαπραγματεύσεις", ούτε οι "Πολιτικές Συμφωνίες",
 ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
 Οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, επειδή η Χώρα μας Χρεοκόπησε το 2009 (από την Κυβέρνηση Καραμανλή)
 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, 
μας δάνεισαν 
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 
και συνεχίζουν να μας δανείζουν 
ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΌΚΙΟ,
 προκειμένου η Χώρα μας να αποφύγει την Ασύντακτη Χρεοκοπία και την ΦΡΙΚΗ της Στάσης Πληρωμών. 
Έτσι, ο Ελληνικός Λαός απέφυγε τις ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ καταστάσεις που έζησαν ΟΛΟΙ οι άλλοι Λαοί που βρέθηκαν στην ίδια τραγική κατάσταση, με αυτή που βρεθήκαμε εμείς το 2009. 
Μαζί με τα Δάνεια υποχρεωθήκαμε να υπογράφουμε Μνημόνια, γιατί οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, ήθελαν (φυσικά) να είναι σίγουροι, πως τα Χαμηλότοκα Δάνεια που μας έδιναν, ΔΕΝ θα τα χρησιμοποιήσουμε για να "καλοπερνάμε εις υγεία των κορόιδων", αλλά για να επιζήσουμε, κάνοντας παράλληλα Μεταρρυθμίσεις και διορθώνοντας τα κακώς κείμενα, να πάψουμε να δημιουργούμε Νέα Ελλείμματα, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε "στα πόδια" μας, να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται οι Αγορές και να ΜΗ χρειαζόμαστε ΤΗΝ ελεημοσύνη των Εταίρων μας.!!! 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μερικές Χώρες μας δανείζουν, ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ).!!!! 
Είναι λοιπόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ στο δικό μας χέρι, να "βάλουμε μυαλό", να καταπολεμήσουμε τις Αιτίες που δημιούργησαν την Οικονομική Κρίση, και να πάψουμε να αναζητούμε ευθύνες για τα χάλια μας, από τους .... Δανειστές μας.!!!!!
 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη των Σαμαρά - Βενιζέλου (ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ), αντί να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να καταργήσει το Πελατειακό Σύστημα, να κάνει Μεταρρυθμίσεις, να χτυπήσει τη Φοροδιαφυγή, την Εισφοροδιαφυγή κ.ο.κ), ώστε όχι μόνο να καλύψει τα Δημοσιονομικά Κενά, αλλά και να δημιουργήσει Πρωτογενές Πλεόνασμα, (χωρίς τις "μπαγαποντιές" της άτυπης Εσωτερικής στάσης Πληρωμών), που εκτός των άλλων, "στεγνώνει" την Αγορά από ρευστό, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!! Αποτέλεσμα : 
Η κυβέρνηση σε κάθε αξιολόγηση, αφού πρώτα κοροϊδεύει τον κόσμο για δήθεν "Σκληρές Διαπραγματεύσεις", τελικά, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΆ ΚΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ. 
Και μετά από αυτά, ο Αλ. Τσίπρας, έχει το θράσος να κατηγορεί τους .... Δανειστές για την Λιτότητα που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ενώ στη πραγματικότητα,
 Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΉΣ ΤΟΥ, 
εξ' αιτίας της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, να καταπολεμήσουν τις Παθογένειες της Ελληνικής Οικονομίας. 
Ένα μικρό παράδειγμα : 
ΜΟΝΟ από τη Φοροκλοπή του ΦΠΑ, το Κράτος χάνει κάθε χρόνο ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ. 
Το 50% αυτής της Φοροκλοπής να "έπιαναν", δεν θα χρειαζόταν να Μειώσουν Μισθούς και Συντάξεις, ούτε να καταφεύγουν σε Φοροκαταιγίδα.!!!! 
ΣΗΜ. Το πως θα μπορούσαν να "συλλάβουν" ένα πολύ μεγάλο μέρος από την Φοροκλοπή του ΦΠΑ, θα το αναλύσουμε στην επόμενη δημοσίευσή μου (Μέρος 4ο). 
Πάντως, εάν δεν γίνουν ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, η Οικονομία μας θα συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ του κόσμου θα συνεχίζεται.!!! 

 Πηγη: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου