Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανανεώνεται !!!!

 Το Πρόγραμμα..


Διακανονισμών της ΔΕΗ !!!
 Ανανεώνεται και παρατείνεται για ένα μήνα 
 Δεύτερη ευκαιρία σε περίπου 1,7 εκατομμύριο καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη, που δεν έχουν μέχρι σήμερα σπεύσει να μπουν σε ρύθμιση, δίνει η ΔΕΗ.
 Αφενός παρατείνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή για ένα ακόμη μήνα, το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών σε 36 δόσεις,
δίνοντας τη δυνατότητα στους παραπάνω καταναλωτές να ρυθμίσουν χρέη ύψους 1 δις. ευρώ. 
 Αφετέρου δίνει δικαίωμα να ενταχθούν στη ρύθμιση και όσοι τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους υπόλοιπους. 
Σήμερα αυτό αφορούσε μόνο όσους πελάτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προσέρχονταν αυτοβούλως στα καταστήματα της ΔΕΗ, προκειμένου να τα ρυθμίσουν. 
 Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα είναι ότι οι πελάτες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα έπρεπε για να μπουν στη ρύθμιση να δώσουν το 30% της οφειλής ως προκαταβολή και ακόμη και τότε ο μέγιστος αριθμός δόσεων δεν ξεπερνούσε τις οκτώ. 
Τώρα θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χωρίς προκαταβολή και με 36 δόσεις Μοναδική προϋπόθεση για να ενταχθεί η κατηγορία αυτή στο μέτρο είναι να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους. Αναφορικά με μια τρίτη κατηγορία, αυτούς που έχουν κάνει παράνομη επανασύνδεση – πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση, η ΔΕΗ μειώνει την προκαταβολή από το 30% σε 15%, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των δόσεων από 4 σε 12. 
 Σημαντικό είναι επίσης ότι για πρώτη φορά, και έπειτα από χρόνια ανοδικών τάσεων, καταγράφεται ανακοπή του ρυθμού αύξησης στα φέσια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.
 «Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, στα πλαίσια του οποίου έχουν ήδη διακανονίσει οφειλές συνολικού ύψους πλέον του 1,1 δις ευρώ άνω των 400.000 πελατών», όπως ο ίδιος ανέφερε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου. 
 Ο μεγάλος πονοκέφαλος της ΔΕΗ είναι η περιορισμένη ανταπόκριση των καταναλωτών με χαμηλές οφειλές μέχρι 500 ευρώ.
 Σε αυτή την κατηγορία πελατών, που είναι η πιο πολυπληθής αλλά και εκείνη με τις μεγαλύτερες δυσκολίες αποπληρωμής, τα τελευταία στοιχεία έδειχναν ότι μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί μόλις το 5% των καταναλωτών. 
 Προτεραιότητα ωστόσο για τη ΔΕΗ δεν είναι -ακόμη- οι μικροί οφειλέτες αλλά οι μεσαίοι και οι μεγαλύτεροι με ποσά πάνω από 500 ευρώ, τους οποίους η επιχείρηση ευθέως προειδοποιεί με αποκοπές. 

 Πηγή: liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου