Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ????

Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ.!!!! 
 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.!!!! 
 Όμως, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, 

 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.!! ................................................................................................................ 
 Μέρος 4ο (από 6) Συνέχεια από το 3ο Μέρος. 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει, πως όχι μόνο δεν θέλει αλλά είναι και επικίνδυνα ΑΣΧΕΤΗ και ΑΝΙΚΑΝΗ
 να εφαρμόσει σωστά, έστω και ένα Μεταρρυθμιστικό Μέτρο. Π.χ. Η εξαγγελία Τσίπρα στη ΔΕΘ για τις Αγορές με "Πλαστικό" Χρήμα, που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η "Συριζέϊκη" ασχετοσύνη, θα το καταντήσει ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Η Εξαγγελία του Τσίπρα στη ΔΕΘ :  η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του νόμου για τη διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος . Εδώ και μήνες "μελετούν" να καθιερώσουν τις Ηλεκτρονικές Αγορές (προφανώς για την πάταξη της Φοροδιαφυγής), δίνοντας παράλληλα και κίνητρα. 
Η σκέψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η εφαρμογή (βάσει αυτών που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο), 
 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.!!!! 
Εξαγγέλλουν την υποχρέωση των Καταναλωτών (πιθανότατα αφορά μόνο Μισθωτούς και Συνταξιούχους), να κάνουν Αγορές με Πλαστικό Χρήμα σε ποσοστό, από 10% έως 30% του ετήσιου Εισοδήματός τους, (ανάλογα με το ύψος του)!!! 
Ας πάρουμε ως παράδειγμα έναν Φορολογούμενο, με ένα "μικρομεσαίο" (όπως μας έχουν καταντήσει) ετήσιο εισόδημα 20.000 €. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει δια του Τύπου, προκειμένου να έχει αυτός ο καταναλωτής τα Οφέλη, (αφορολόγητο κλπ.), σχεδιάζουν να ζητήσουν ως ελάχιστο όριο Αγορών με Πλαστικό Χρήμα, το 15% του εισοδήματός του, δηλαδή 3.000 €.!!!! 
Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτή την περίπτωση είναι : 
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ.???? 
ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ.??? 
Βρε ΑΝΟΗΤΟΙ, ζητάτε από κάποιον που έχει εισόδημα 20.000 €, να αγοράσει με κάρτα τις ... 3.000 €.!!!! 
Και τις υπόλοιπες 17.000 € τι θα τις κάνει ????
 Θα τις .... αποταμιεύσει ???? 
Εμμέσως πλην σαφώς, του "υποδεικνύετε": Αγόρασε με κάρτα τις 3.000 € και τις υπόλοιπες 17.000 €, χρησιμοποίησέ τις, όπως εσύ ... ξέρεις.!!! 
Δηλαδή σε ... "μαύρες αγορές". Χωρίς .... αποδείξεις . 
Είναι κρίμα, γιατί το μέτρο για τις Αγορές Αγαθών και Υπηρεσιών μέσω καρτών, υποστηριζόμενο με ισχυρά κίνητρα: (πχ. με τις Αγορές μέσω καρτών να "χτίζεται" το Αφορολόγητο), σε συνδυασμό με ισχυρά ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για Αγορές Αγαθών και Υπηρεσιών ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ, (πχ. στο υπόλοιπο του ετήσιου Εισοδήματος που δεν καλύπτεται από Αγορές μέσω Κάρτας, να επιβάλλεται φόρος σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό του ΦΠΑ, αυξημένο κατά 50%. (Δηλαδή 24% επί 50% = 36%). 
Έτσι ο καταναλωτής θα ήξερε, ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να ΚΛΕΒΕΙ τον ΦΠΑ, γιατί το ποσόν που θα κλέψει "σήμερα", θα το πληρώσει "αύριο", με την Εκκαθάριση της Φορολογικής Δήλωσης, αυξημένο κατά 50%.!!!!!!
 Με τέτοια Μέτρα, θα μπορούσε το Κράτος να μαζέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα ΔΕΚΑ Δις € που χάνει κάθε χρόνο από ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ του ΦΠΑ. Το όφελος για την Εθνική Οικονομία θα ήταν ΤΡΙΠΛΟ. 
α. Όχι μόνο ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΝ τα Ελλείμματα, αλλά θα υπήρχαν και σοβαρά Πρωτογενή Πλεονάσματα, (χωρίς την "κομπίνα" της Εσωτερικής Στάσης Αγορών, που βαθαίνει την Ύφεση γιατί στερεί ρευστότητα από την Αγορά).!!! 
β. Ένα μεγάλο μέρος της Παραοικονομίας θα εντασσόταν στην Πραγματική Οικονομία και θα προέκυπτε ΑΥΞΗΣΗ του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να υπάρξει Μείωση του Δημόσιου Χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ. 
γ. Όφελος θα υπήρχε και για τους Μισθωτούς και τους Συνταξιούχους, αλλά και για τις Αγορές, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΎΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, γεγονός που θα είχε ευνοϊκό αποτέλεσμα για τις Αγορές και θα "φρενάριζε" το βάθεμα της Ύφεσης.!!!!! 
Αντιθέτως, εάν η Κυβέρνηση εφαρμόσει τις Αγορές με Πλαστικό Χρήμα, όπως τις έχει εξαγγείλει, δεν θα μειώσει ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ του ΦΠΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.!!!! (ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δεν καταλαβαίνουν οι "φωστήρες" της Κυβέρνησης, πως το να ορίσεις τα 3.000 € ως "υποχρέωση" για Αγορές με "Πλαστικό Χρήμα", σε όσους έχουν ετήσιο Εισόδημα 20.000 €, είναι ΓΕΛΟΙΟ και δεν συμβάλει με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, στη μείωση ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ από τον ΦΠΑ ????? 
Δεν καταλαβαίνουν πως ένας πολίτης με εισόδημα 20.000 €, ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, θα κάνει Αγορές με Αποδείξεις, 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3.000 €.??? 
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ: Supermarkets, από Αλυσίδες Καταστημάτων (πχ. Practiker κλπ) από Βενζινάδικα και από Φαρμακεία, δηλαδή από "σημεία" στα οποία ΠΑΝΤΑ "ΚΌΒΟΝΤΑΙ" ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3.000 €.!!!!!!!!!
 (Και στις υπόλοιπες κλίμακες εισοδημάτων, για τις οποίες έχουν οριστεί "υποχρεωτικές" αγορές με "πλαστικό" χρήμα, σε ποσοστό 10%, 20% και 30% των Εισοδημάτων, εάν καθίσει κάποιος και τα μελετήσει, θα .... γελάει.!!!! 
Εάν οι "φωστήρες" της Κυβέρνησης, συνεχίσουν να επιμένουν, στα ποσοστά που έχουν ανακοινώσει, τότε θα "επιβεβαιώσουν" για ακόμη μία φορά την ανεπάρκειά τους και θα τους δώσω μια "φιλική" συμβουλή : 
Να ζητήσουν από τον .... φίλο τους τον Καλογρίτσα να τους "παραχωρήσει ένα μέρος από τα .... βοσκοτόπια της Ιθάκης, να πάνε εκεί για να εκτρέφουν παραγωγικά ζώα (όπως αρνιά, κατσίκια, αγελάδες κλπ.). Τουλάχιστον, με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουν στην Εθνική Οικονομία, ενώ τώρα, από τις Κυβερνητικές θέσεις, την καταστρέφουν.!!! ΥΓ1. Η Φοροδιαφυγή δεν εξαντλείται μόνο στην ΚΛΟΠΗ του ΦΠΑ. ΥΓ2. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν έχουν πρόβλημα ΜΟΝΟ από την ανεργία, που έχει αλλοιώσει τη σχέση Εργαζόμενοι προς Συνταξιούχους, γεγονός που έχει μειώσει ΔΡΑΜΑΤΙΑ τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων, Η άλλη ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι η Εισφοροδιαφυγή (Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ). ΥΓ3. Η Ελληνική Οικονομία, έχει βέβαια πάρα πολλές παθογένειας. Όμως, εάν η Κυβέρνηση είχε καταπολεμήσει ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ την Φοροδιαφυγή και την Εισφοροδιαφυγή, παράλληλα με Μεταρρυθμίσεις, δεν θα χρειαζόταν να Μειώνει Μισθούς και Συντάξεις, ούτε να γονατίζει με φόρους, τους ειλικρινείς Φορολογούμενους. Έτσι, θα άνοιγε και ο δρόμος, που θα έφερνε κοντά, ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ."!!! Όμως, ο Τσίπρας "προτιμά" να .... "διαπραγματεύεται"!!!! Και να καταδικάζει τον Ελληνικό Λαό στη ΦΤΩΧΕΙΑ και στη ΜΙΖΕΡΙΑ.!!!! ΣΥΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 5ο ΜΕΡΟΣ.

πηγή: Απόστολος Κυριακός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου