Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μόλις άρχισε ??

Ο Χορός του Ζαλόγγου !!!!!!

 O “αντ’ αυτού” μοιραίος κύριος 
Νίκος Παππάς
 Ιανουάριος 2015…
 Οι εκλογές που έχουν διεξαχθεί έδωσαν θεαματική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι διψούν να μάθουν ποίοι είναι οι φρέσκοι, νέοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. 
 Η πρώτη από τις φωτογραφίες δίπλα σε αυτή του πρωθυπουργού ανήκει στο Νίκο Παππά.

 Ούτε καν 40άρης τότε ο Νίκος Παππάς, σπουδασμένος στα Οικονομικά, σε ένα – όχι από τα πιο ξακουστά- πανεπιστήμιο της Σκωτίας, θεωρείται αμέσως το alter ego του Αλέξη. 
Ο άνθρωπος που «έστησε» επικοινωνιακά και στρατηγικά τον νεότερο πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας… 
 Τα αφιερώματα στον Τύπο είναι σχεδόν αποθεωτικά: 
Σταθερά εντός των ορίων του συνεπούς και προσεκτικού γλειψίματος, το οποίο πάντοτε απολαμβάνει όποιος φέρει τον άτυπο τίτλο του «δεξιού χεριού»… Πιστώθηκε ακόμα και την «έμπνευση» της συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο… 
 Ανέλαβε απευθείας τον ρόλο του «αντ’ αυτού» και οι σύντροφοι του φρόντιζαν να διαλαλούν υπερηφάνως τα ραντεβού τους μαζί του, κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι: «Το απόγευμα θα δω το Νίκο. 
Μου υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει με τον Αλέξη για το θέμα…» 
 Στις πρώτες φουρτούνες του Μνημονίου και των αλήστου μνήμης διαπραγματεύσεων, την εποχή που μεσουρανούσε το… asset Βαρουφάκης, ο Νίκος Παππάς έμεινε διακριτικά μισό βήμα πίσω από το σημείο που έφταναν τα βόλια της κριτικής. 
 Με προσωπικές συνεντεύξεις «πολυτελείας», στις οποίες σχεδόν πάντα απουσίαζε ο αντίλογος, ο Νίκος Παππάς έχτιζε το προσωπικό του προφίλ, χωρίς να μπαίνει στη φωτιά της πρώτης γραμμής, αλλά και χωρίς να μπορεί να κατηγορηθεί ότι παρακολουθεί άπραγος από το απέναντι ύψωμα. 
 Μέχρι τη στιγμή που -με τη χώρα ρημαδιό από τα αποτελέσματα των δήθεν συγκρούσεων με τους δανειστές- ένιωσε παντοδύναμος να εφαρμόσει ένα από τα βασικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ: 
Να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς στο mediaκό τοπίο και να δημιουργήσει μια νέα , φιλικά και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση, κατάσταση στη λογική «ελέγχουμε τα media, δεν μας κουνάει κανένας…»
 Έχοντας φροντίσει να εκμεταλλευθεί την έξωθεν… κακή μαρτυρία των συγκροτημάτων Τύπου και να την υποδαυλίσει με κάθε τρόπο, ο κ.Παππάς ένιωσε αρκετά ισχυρός να καθαρίσει ένα ματς το οποίο πίστευε ότι θα κέρδιζε από τα αποδυτήρια…
 Η πραγματικότητα όμως αποδείχθηκε πιο πόρνη και από τη μπάλα!
 Παρά το συνεπές, σταθερό και ξεδιάντροπο κουρέλιασμα του Συντάγματος, παρά τις τυμπανοκρουσίες για έναν «αδιάβλητο» διαγωνισμό, η προσπάθεια του κ. Παππά να ελέγξει το κομμάτι των media μέσω λαγών, Καλογρίτσα, ακόμα και Δικαιοσύνης, πέφτει στο κενό. 
Ακόμα χειρότερα, τραυματίζει βαθιά, όχι μόνο την εικόνα του ιδίου αλλά και Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δύσκολα θα καταφέρει να αποσυνδέσει την τύχη του από αυτήν του «κολλητού» του.
 Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι πολίτες – αν και απολύτως καχύποπτοι απέναντι σε κανάλια και καναλάρχες- κατάλαβαν ότι το ματς ήταν στημένο με μεθόδους πολιτικής… παράγκας και στα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να το ράψει… 
 Και τώρα έφτασε η στιγμή της αλήθειας: 
 Η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να σηκώσει το κόστος της πολιτικο-επιχειρηματικής πλεκτάνης που έστησε. 
 Ήδη βλέπει τον ακρογωνιαίο λίθο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος να θρυμματίζεται. 
 Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα καταφέρει να βγει προσωπικά αλώβητος από τα συντριπτικά κατάγματα στο «δεξί του χέρι».
 Δυστυχώς για όλους, οι «βλαστοί της δρακογενιάς» αποδείχθηκαν γεμάτοι αγκάθια. 
 Ο κύριος Παππάς θα αποδειχθεί ο μοιραίος παίκτης.
 Ξέρει ότι η ρουλέτα της αδειοδότησης, δεν έκατσε στο μαύρο. 
 Στραπατσαρισμένος από τα λάθη του, προσπαθεί να αποφύγει την οργή των συντρόφων του, προτείνοντας στον Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει άμεσα σε κάλπες… 

 Πηγη: lionnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου