Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πως υπονομεύτηκε ???

ο Δημοκρατικός χώρος !!!

 Για να μην ξεχνούμε έτσι μεθόδευε ο Βενιζέλος την ανατροπή Παπανδρέου! 
 Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε παραμονές εκλογών του Ιανουαρίου 2015 
ΣΤΟ ραδιοφωνικό σταθμό ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών , αναφέρθηκε στα πρόσωπα και τους λόγους ανατροπής της Κυβέρνησης Παπανδρέου , απάντησε στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν ειπώθηκαν όλα αυτά νωρίτερα, ενώ επισήμανε ότι η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ επήλθε με την ανάληψη της αρχηγίας του κινήματος από το Βαγγέλη Βενιζέλο . 

 Πιο αναλυτικά, όπως επισήμανε ο κ. Καρχιμάκης 
«ο Παπανδρέου ανετράπη γιατί ο μεν Σαμαράς, ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός, ο δε Βενιζέλος αρχηγός.
 Έπρεπε να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να 
υπηρετηθούν όλα εκείνα τα συμφέροντα που δεν ήθελαν να φορολογηθούν και δεν ήθελαν να είναι ,
με τους ίδιους κανόνες όπως οι απλοί πολίτες ». 
 Για πρώτη φορά δε αποκάλυψε ότι «όταν ήταν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ . Κουρουμπλή να ψηφίσει, έρχεται ο κ. Βενιζέλος και μου ζητάει να κάνω λίγο πιο πέρα . 
ΚΑΙ ΤΟΝ ακούω ΝΑ λέει ΣΤΟΝ κ. Κουρουμπλή «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα. Εγώ ο ίδιος τον άκουσα να το λέει στον Κουρουμπλή . «Ψήφισε Παναγιώτη για να του πάρουμε το κόμμα». Ερωτώμενος για ποιο λόγο όλα αυτά δεν ειπώθηκαν νωρίτερα , ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι «θα μας κατηγορούσαν ότι δημιουργούμε αναταραχή.
 Και ο Παπανδρέου δεν παίζει τη χώρα στα ζάρια . 
Απέδειξε ότι δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό συμφέρον ». Συνέντευξη ίδια ΣΤΗΝ Ο κ. Καρχιμάκης απαντά σε όλους αυτούς που καταλογίζουν στο Γιώργο Παπανδρέου την κατακόρυφη πτώση του ΠΑΣΟΚ . «Ο κ. Βενιζέλος είπε προχθές ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 4%. Όχι ΔΕΝ ήταν 4%. 
Όταν άρχιζε την υπονόμευση, το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά τον Ιούνιο του 2011 ήταν στο 27 και με 28%. 
Ήταν πρώτο κόμμα.
 Όχι 4% ». του 2011 ήταν στο 27 & ΜΕ 28%. Ήταν πρώτο κόμμα.
 Όχι 4% ». Παρατίθεται αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καρχιμάκη. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την υπόθεση της υπονόμευσης του Προέδρου του. Παπανδρέου και την ανατροπή του θέλουμε να μιλήσουμε. Αν δε ξέρει ο Καρχιμάκης δε ξέρει κανείς. 
Καλημέρα σας κ. Καρχιμάκη.
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Καλημέρα σας. Καλημέρα στους συνεργάτες, τους ακροατές σας. Καλημέρα σε όλους. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούσαμε τον Πρόεδρο του Κινήματος τον κ. Παπανδρέου να μας λέει ότι υπονομεύθηκε από τα. Βενιζέλο εκείνη την κρίσιμη περίοδο του 2011. Ακούσαμε και τον κ. Βενιζέλο να λέει «μα πως τον έριξα και τον υπονόμευσα αφού?» Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Τι σημασία έχει? 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει? Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Όχι. Κοιτάξτε να δείτε. Όταν η χώρα είναι σε μια κρίσιμη περίοδο-, διότι εγώ δεν το πιστεύω. 
Μπορώ ΜΑ ΔΕΝ Το πιστέψω ΜΕ τόσα που λέει Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε προχθές ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 4%.
 Όχι ΔΕΝ ήταν 4%. 
Όταν άρχιζε την υπονόμευση, το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά τον Ιούνιο του 2011 ήταν στο 27 και με 28%. Ήταν πρώτο κόμμα. Όχι 4%. Αν κρίνω λοιπόν από το 4% που λέει ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεστε πόσο μπορεί να αμφισβητηθεί ακόμα κι αυτό που λέει . Αλλά εν πάσει περιπτώσει θα σας πω κάτι .Για το πως υπονομεύθηκε. Και θα το πω για πρώτη φορά. Όταν ήταν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Κουρουμπλή να ψηφίσει, έρχεται ο κ. Βενιζέλος και μου ζητάει να κάνω λίγο πιο πέρα. Και τον ακούω να λέει στον κ. Κουρουμπλή «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα. Εγώ ο ίδιος τον άκουσα να το λέει στον Κουρουμπλή. «Ψήφισε Παναγιώτη για να του πάρουμε το κόμμα». ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι όπως το λέτε? 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ναι όπως το λέω. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολύ χοντρό, πολύ βαρύ αυτό που λέτε κ. Καρχιμάκη. 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Και δε το διαψεύδει ο κ. Κουρουμπλής.
 Τον ρώτησα. Άκουσα καλά? Και μου λέει άκουσες καλά. Άρα μη λέμε περί υπονόμευσης. Υπονόμευση υπήρχε. Όταν ο κ. Λιντζέρης έβγαινε στο περιστύλιο και του έλεγε (στο Παπανδρέου) «είσαι παρελθόν», όταν εκβίαζαν βουλευτές και παραιτούνταν για να μη ψηφιστεί ο νόμος για το δημοψήφισμα , όταν οι άλλοι βουλευτές που ήταν της παρέας της σημερινής ηγετικής ομάδας , έλεγαν ότι «αν φέρεις το δημοψήφισμα δε ψηφίζουμε, δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ». Όταν του παρήγγειλαν και του έλεγαν «θα σου δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης αρκεί να φύγεις». Δεν έπαιξε τη χώρα στα ζάρια ο Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου έβαλε πάνω από το προσωπικό του συμφέρον , την πορεία της χώρας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου -μιλώντας προχθές στην εκπομπή- συνέδεσε την υπονόμευσή-δεν ανέφερε και θέλω να μου πείτε εσείς. 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ : Βεβαίως. Για παράδειγμα θα σας πω το επακόλουθο. ΤΗΝ άρση Ψήφισε ΤΟΥ απορρήτου Των καταθέσεων ΣΕ συνδυασμό ΜΕ ΜΙΑ πρόταση Νομού που καταθέσαμε Ο Γρηγόρης Νιώτης ΚΑΙ 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των εμβασμάτων του εξωτερικού , την αναδρομική φορολόγηση από το 2000 έως το 2012. Δηλαδή έφυγαν στο εξωτερικό 300 δισ. ευρώ από το 2000 έως το 2012. Έπρεπε λοιπόν να ελέγξουμε και να δούμε αν είναι φορολογημένα . Ξέρετε με περαίωση πόσο θα απέδιδαν? 40 δισ. ευρώ. Γιατί απέρριπτε την πρόταση νόμου του Γρηγόρη Νιώτη ο κ . Βενιζέλος? 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί? 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δε ξέρω. Δε ξέρω τι θέλανε να υπηρετήσουν. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το ρωτήσω γιατί είστε από τους ανθρώπους. 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ξέρετε πόσες φορές έθεσα το θέμα της φορολόγησης των εμβασμάτων του εξωτερικού στα πολιτικά συμβούλια του κόμματος ? 17 φορές συνεδριάσαμε. 15 φορές έθεσα το θέμα. Γιατί? ΓΙΑΤΙ έπρεπε ΝΑ συγκρουστούμε ΜΕ Ολους εκείνους που υπονόμευσαν: Η υπέκλεψαν πλούτο γ ΙΑ ΝΑ μπορεί ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ανάχωμα στους εύκολους στόχους που πλήρωναν ΤΗΝ συνέχεια. Έπρεπε να θέσουμε μια κόκκινη γραμμή. Ποιος υπονόμευσε τη μη ψήφιση του νόμου? Ποιοι έβαλαν θέμα? 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισό λεπτό κ. Καρχιμάκη. Γιατί αυτό είναι κρίσιμο. Αν κάνουμε το συνδυασμό όλων αυτών που λέτε, τα πολιτικά στελέχη και ο κ. Βενιζέλος που υπονόμευσαν και ανέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου ήταν το μακρύ χέρι επιχειρηματικών συμφερόντων μέσα. 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κοιτάξτε. Αυτό εκφράζεται εμμέσως από τη λογική του ότι. Γιατί δεν προχώρησε και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος?
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί? 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δε ξέρω. Ρωτήστε τους. ΓΙΑΤΙ Ο κ. Σαμαράς κατήργησε το νόμο για τις τριγωνικές συναλλαγές και απάλειψε πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ? Γιατί έφεραν νόμο το 2013 ΣΤΟ Καλοκαίρι ΜΕΣΑ ΚΑΙ Το διατύπωσαν ΜΕ τέτοιο τρόπο που ΔΕΝ πήρε χαμπάρι κανένας ΚΑΙ τιΧ έκαναν? Παρέγραψαν τον αναδρομικό φορολογικό έλεγχο των εμβασμάτων του. Δηλαδή έβαλαν πλάτη στους φοροφυγάδες για εννέα χρόνια. Για όλα αυτά ποιος θα μιλήσει? 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι αλλά αυτά που μας λέτε κ. Καρχιμάκη είναι πολύ βαριά. Και αφήνουν μια τεράστια σκιά στο πολιτικό σκηνικό. 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Βεβαίως. Είναι η αλήθεια. Δε λέω πράγματα και υπερβολές. Είναι η αλήθεια. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι εσείς πώς καθόσαστε σε αυτό το κόμμα. Καρχιμάκη? Και τα στελέχη και ο κ. Παπανδρέου ο ίδιος? Κάτω από αυτές τις σκιές? Και καλύπτατε στην ουσία όλα αυτά από τη? Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Υπήρχε την περίοδο εκείνη ένα θέμα για τη. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται στον κατάλληλο χρόνο. Δεν μπορείς να παίζεις τη χώρα στα ζάρια όταν αυτή κινδυνεύει . Ούτε να δημιουργείς αναταραχές και αναταράξεις. 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα αν ισχύουν αυτά που λέτε, βύθισαν και άλλο τη χώρα. Δεν την προστατέψατε.
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Θα υπήρχε κατηγορητήριο ότι δημιουργούμε αναταραχή. Και ο Παπανδρέου δεν παίζει τη χώρα στα ζάρια . Απέδειξε ότι δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό συμφέρον . Ξέρετε τι έγραψαν στις 12 Μαϊου 2014 οι Financial Times? Έγραψαν ότι ο κ. Μπαρόζο μίλησε με τον Σαμαρά και του είπε. Και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε -σε συνεννόηση με το, ενώ έβγαινε στονANT1 και έλεγε ότι «(το δημοψήφισμα) είναι λυτρωτική πράξη. Θα εκφραστεί ο λαός. Δεν υπάρχει πιο γνήσια κατάθεση για να δούμε130 δισ. ευρώ ή όχι ». Αυτά λέγονταν. Γιατί άλλαξαν μετά? Γιατί υπονομεύθηκε στην επιστροφή από τις Κάννες ο?
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί? Έχετε μια απάντηση? 
 Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Για να γίνει ο ένας Πρωθυπουργός και ο άλλος αρχηγός . Και να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπηρετηθούν όλα αυτά τα συμφέροντα που δεν ήθελαν να φορολογηθούν και δεν ήθελαν να είναι με τους ίδιους κανόνες όπως οι απλοί πολίτες.Γι αυτό τον ανέτρεψαν . Είναι καθαρό. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Μάλιστα. Σας ευχαριστούμε κ. Καρχιμάκη. ΠΗΓΗ: Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου