Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Όνειρο ( Μασκαράδων ) ????

Ήταν και πάει ( ? ) 

 Η «πολιτική συμφωνία» στο Eurogroup της Δευτέρας
 Τρία 24ωρα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και αγωνίας ακολουθούν έως το Eurogroup της Δευτέρας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το ορόσημο χάνεται και για την πολιτική συμφωνία που ήλπιζε να πετύχει η κυβέρνηση. 
 Παρά την αισιοδοξία του Ευκλείδη Τσακαλώτου,
όπως μεταφέρθηκε από το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κατά τη σημερινή κλειστή συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, ένας υπουργός της ίδιας κυβέρνησης φρόντισε να (μισο)αδειάσει τον συνάδελφό του.
 Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης, ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό σημείο που θα επιτευχθεί αυτό.
 Τον πήχυ των προσδοκιών χαμήλωσε και η «σκληρή» Γερμανία, διά της εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 Συγκεκριμένα, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, υποστήριξε ότι «δεν είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας». 
 Την ίδια στιγμή, το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι δεν νοείται ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό. 
Θέση που ήρθε να ενισχύσει το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel για χρηματοδότηση ύψους 5 δις ευρώ από την πλευρά του Ταμείου προς την Ελλάδα – κάτι που διέψευσε αργότερα το ΔΝΤ. 

πηγη: ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου