Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ !!!!!

ο ΑΛΕ6ΑΚΙΣ !!!

«Πρώτα τα μέτρα, μετά το χρέος» ????
 Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης 
Χωρίς την ψήφιση των μέτρων δεν θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους, υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική του συνέντευξη στον Antenna, εκφράζοντας πάντως τη βεβαιότητα ότι η τεχνική συμφωνία είναι ήδη κλεισμένη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το στόχο της συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου ως ρεαλιστικό και επανέλαβε ότι εάν η Αθήνα δεν κερδίσει τη ρύθμιση του χρέους, τότε «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να μην εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε». 
 Επίσης, αναφέρθηκε ξανά με πανηγυρικούς τόνους στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4,2% για το 2016, ενώ χαρακτήρισε «ανοιχτόμυαλη» την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού, και «σοβαρό και σεβαστό πολιτικό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
 «Ήταν η πρώτη φορά που η διαπραγμάτευση δεν έληξε με σκορ Μπαρτσελόνα-Πανελευσινιακός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αλλά παραδέχθηκε ευθέως πως στη συμφωνία υπήρξαν και συμβιβασμοί «και κάποιοι θα στενοχωρηθούν», όπως είχε πει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
 Για τον «κόφτη», εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η εφαρμογή του γιατί επιτεύχθηκαν οι στόχοι, αλλά και γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση ενεργοποίησε «τον κόφτη στις μίζες, τα σκάνδαλα και τη φοροδιαφυγή».
 Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Γιατί δεν μείωσε τον ΕΝΦΙΑ όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά;
 Μας δουλεύουν;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα έφερνε κάτι καλύτερο από τη διαπραγμάτευση, εάν εκείνος ήταν στη θέση μου». 
 Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «εμείς είμαστε της λογικής των συμπράξεων και όχι των πωλήσεων, αλλά η επιλογή που ακολουθήθηκε δεν ήταν δική μας» και πρόσθεσε ότι «δεν πουλάμε μπιρ παρά το δημόσιο πλούτο».
 Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασής του για το δημοψήφισμα του 2015, λέγοντας με έμφαση ότι «δεν θα υπήρχα ως πολιτικός αν δεν υπήρχε εκείνο το δημοψήφισμα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απονομιμοποιηθεί από την κοινωνία, επικαλούμενος τις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» για να καταδείξει ότι οι τότε κυβερνήσεις ήταν αυτές που είχαν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο. 
«Είδα τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών το φετινό Πάσχα και μάλιστα από δρόμους που άνοιξαν λόγω του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε σε πανηγυρικούς τόνους ο πρωθυπουργός.

πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου