Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!

ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ 

 ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.!!!!
 Όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει ακόμη «βγει» από την Κρίση και τα Μνημόνια, τους αποδίδουμε :
 Είτε την Αντιπατριωτική Στάση της τότε Αντιπολίτευσης, η οποία, αντί να βάλει «πλάτη» στη σωτηρία της Χώρας, ακολούθησε μια Λαϊκίστικη και Έξαλλη πολιτική. 

Είτε στην μη εφαρμογή Μεταρρυθμίσεων και Διαρθρωτικών Αλλαγών, στην μη καταπολέμηση των Αιτιών που μας έφεραν ένα βήμα από την Πτώχευση, κ.ο.κ.
 Όλα αυτά είναι σωστά. 
Υπάρχει όμως, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΙΤΙΑ, στην οποία σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται.!!!!!!! 
Είναι το ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ Έλλειμμα του 2009 (15,6% του ΑΕΠ), με το οποίο μας «προίκισε» η Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.!!!!
 Το ΧΑΩΔΕΣ Έλλειμμα που μας άφησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, είναι μια από τις κυριότερες Αιτίες που η Ελλάδα, (ΕΠΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά την ένταξη της Χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης), ακόμη δεν έχει επιτύχει «κανονικό» Πρωτογενές Πλεόνασμα.!!! 
Το δήθεν Πρωτογενές Πλεόνασμα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαϊμού», γιατί προκύπτει από την Υπερφορολόγηση, και από την Εσωτερική Στάση πληρωμών. («Φέσι» στους Προμηθευτές του Δημοσίου, καθυστέρηση σε εφάπαξ, καθυστέρηση απονομής νέων Συντάξεων κ.ο.κ.) 
Για να γίνει αντιληπτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία του ύψους του Ελλείμματος, θα παραθέσω ένα απλό παράδειγμα, με όσο το δυνατόν λιγότερα νούμερα, (που τα αντιπαθεί η πλειοψηφία του κόσμου) : …………………………
 α.Εάν το Συνολικό Έλλειμμα της Ελλάδας το 2009, ποσοστιαία ήταν όσο της Πορτογαλίας (δηλ. 9,3% του ΑΕΠ), τότε, το Συνολικό Έλλειμμα θα ήταν το 2009 = 21,46 Δις Ευρώ.!!!! 
(Αντί 36 Δις Ευρώ, που ήταν στην πραγματικότητα, με το Έλλειμμα στο 15,6% του ΑΕΠ),!!!! ……………………………..
 β. Εάν το Συνολικό Έλλειμμα του 2009 ήταν 9,3% του ΑΕΠ, τότε, το Πρωτογενές Έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 θα ήταν : 4,3% του ΑΕΠ, ή 9,94 Δις Ευρώ.!!!!!! (Αντί 24,5 Δις Ευρώ ή 10,6% του ΑΕΠ, που στην περίπτωση της Ελλάδας είχε διαμορφωθεί στη πραγματικότητα).!!!! ……………………………. 
Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου κατά το 2010, ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ κατά 4,9% του ΑΕΠ (11,3 Δις Ευρώ), αυτό σημαίνει ότι : Η Ελλάδα ΘΑ ΕΙΧΕ 1,36 Δις Ευρώ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010. !!!! 
Συνεπώς, παρά την Αντιπατριωτική στάση της τότε Αντιπολίτευσης, εάν η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε αφήσει ένα πιο «λογικό» Έλλειμμα (σαν της Πορτογαλίας), η Χώρα ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, και δεν θα ασχολιόμασταν τώρα με … αμπελοφιλοσοφίες και με ερωτηματικά όπως «εάν υπήρχε άλλος δρόμος». 
Που έχει αποδειχτεί, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.!!!!!!!!!!!!!!!
 Ούτε θα ασχολιόμασταν με τους «λάθος πολλαπλασιαστές» του ΔΝΤ.!!!!
 Τελειώνω με μια απορία : 
Το γεγονός ότι η ΝΔ, όχι μόνο δεν αναφέρεται σε αυτά τα στοιχεία, αλλά και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ την πραγματικότητα λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ και υποστηρίζοντας ότι το Έλλειμμα του 2009 ήταν (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) 9% του ΑΕΠ, αλλά το «φούσκωσε» ο Γιώργος Παπανδρέου επειδή (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) ήθελε να … μας βάλει στο …. Μνημόνιο, μπορεί κάποιος να το «κατανοήσει».!!!!
 (Μπροστά στο Κομματικό συμφέρον, δεν διστάζουν να λένε τα πιο ΤΕΡΑΤΩΔΗ Ψέματα).!!!! 
Αυτό που δεν είναι κατανοητό, είναι το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την «μουγκαμάρα» της εποχής Βενιζέλου.!!!!!
 Δεν ενδιαφέρεται να ξεπλύνει ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ, που του έχει ρίξει η ΝΔ, και να αποσείσει τις εναντίον του Συκοφαντίες.????????

πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου