Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ??

ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ??? 

 Συντάξεις: ουδέν μονιμότερον του προσωρινού
 Μέχρι και ένα χρόνο παράταση στην λήψη της οριστικής σύνταξης για χιλιάδες συνταξιούχους ετοιμάζεται να δώσει το υπουργείο εργασίας και μάλιστα με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει να αποδώσει το 80% ,
της κατ’ εκτίμηση οριστικής σύνταξης σε όσους έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους μετά την 12η Μαϊου του 2016. 
Αν η τελική σύνταξη είναι μικρότερη της προσωρινής σύνταξης τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν αναδρομικά την διαφορά, αν, όμως, η οριστική σύνταξη προκύψει μεγαλύτερη από τη δεύτερη προσωρινή τότε οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη διαφορά. 
Το υπουργείο εργασίας προσανατολίζεται σε έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης με στόχο την αποφυγή της δημιουργίας ακόμα μεγαλύτερης καθυστέρησης στην απονομή μιας μεγαλύτερης, από αυτή που λαμβάνουν σήμερα οι δικαιούχοι, προσωρινής σύνταξης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τη Δευτέρα ο ΕΦΚΑ εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο για τις συντάξιμες αποδοχές που προκύπουν με βάση το νόμο Κατρούγκαλο. 
Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει για τις προσωρινές συντάξεις ότι οι μισθωτοί δικαιούνται το 50% των μέσων μηνιαίων αποδοχών που ελάμβαναν κατά το τελευταίο έτος της απασχόλησης τους ως προσωρινή σύνταξη, εφόσον έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση.
 Για τους αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες προβλέπει ότι δικαιούνται ως προσωρινή σύνταξη το 50% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος του τελευταίου χρόνου ασφάλισής τους, που προηγείται του μήνα υποβολής των δικαιολογητικών για συνταξιοδότηση.
 Η προσωρινή σύνταξη δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 384 ευρώ και πάνω από τα 768 ευρώ.

πηγή: toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου