Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Δυστυχώς..?

Ο Βενιζέλος..

 Δεν έχει συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών του για το κατάντημα τη χώρας ?
Και συνεχίζει απτόητος να παριστάνει τον σωτήρα και τον πολιτικό μεγάλων διαστάσεων.
 Είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά με την αφεντιά του.
 Αντί να πέσει σε κατάσταση περισυλλογής, αναλογιζόμενος κάποια στιγμή όσα απίστευτα και καταστροφικά διέπραξε το 2011 μετά τις Κάννες,
ανατρέποντας τον εκλεγμένο πρωθυπουργό του κόμματος του με πρόσχημα το δημοψήφισμα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις να πάρουν κεφάλι, κάνει κυκλικά συνέδρια, προτείνει, εισηγείται, αυθαδιάζει, αντιστέκεται σθεναρά στο εγχείρημα της ΔΗ.ΣΥΜ.
 Φαίνεται καθαρά ότι δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στη χώρα και στην παράταξη του.
 Ακούει μονίμως τη φωνή του, ικανοποιείται με τα λεγόμενα του, ας μην έχουν καμία απολύτως αξία για τις κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν και πασχίζουν να επιβιώσουν, αφού υπέστησαν τα πάνδεινα επί συγκυβέρνησης του με τον Σαμαρά.
 Δοκίμασε, έκανε πολλές προσπάθειες, αφότου έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με νέα σχήματα που απέτυχαν παταγωδώς. 
Η κοινωνία με τα δικά της κριτήρια τον έστειλε στο περιθώριο, όπως του άξιζε, δίνοντας του το Γενάρη του 2015 μόλις και μετά βίας ένα 4.5% και αν συνέχιζε να παραμένει αρχηγός θα είχε εξαφανίσει το κόμμα που τον ανέδειξε χωρίς αμφιβολία.
 Όμως εκεί.
 Πεισματικά όπως έκανε και την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Παπανδρέου με τον όμιλο που ήθελε να φτιάξει. 
Έτσι και τώρα έφτιαξε τους κύκλους και κάνει συνέδρια μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας, ουδεμία σχέση έχοντα με τις ελπίδες της νέας γενιάς της πατρίδας μας. 
Η μόνη προσφορά τελικά που μπορεί να κάνει ο Βενιζέλος είναι να σιωπήσει. 
Έχει προκαλέσει βάναυσα τον δημοκρατικό κόσμο με τις πράξεις του ταυτιζόμενος με τη Δεξιά, είναι κόκκινο πανί για την προοδευτική παράταξη που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θα τελειώσω την παρέμβαση μου αυτή με ένα απόσπασμα του Δημήτρη Καμπουράκη προς τον Πολάκη, που ταιριάζει όμως γάντι και στον Βενιζέλο: 
« Να ξέρεις ότι την πορεία του ανθρώπου σε τούτο τον κόσμο δεν την καθορίζουν ούτε οι γνώσεις του, ούτε η ιδεολογία του, ούτε η δουλειά του, ούτε η εξυπνάδα ή η βλακεία του.
 Ο χαρακτήρας μας είναι η μοίρα μας».

Πηγή: Σ.Στραβόλεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου