Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το Στοίχημα…!!

Για τη φωτογραφία
 του αιώνα ?

Με κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου: «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
 Ενώνουμε, Αλλάζουμε προχωράμε», 
αρχίζει την επόμενη Παρασκευή το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
με πάνω από 3.000 στελέχη κομματικά 
αλλά και από την κοινωνία που 
θα πάρουν μέρος στις εργασίες του.
 Όλα τα επιτελεία των κομμάτων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία του συνεδρίου στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου έχουν βάλει στοίχημα να είναι ένα από τα καλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει και σε ουσία και σε συμβολισμούς. 
 Μάλιστα οι περισσότεροι ευελπιστούν ότι στο συνέδριο αυτό θα αποτυπωθεί η ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις φωτογραφίες με όλους μαζί που διετέλεσαν αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια αρχίζοντας από τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά έως και σήμερα.
 Δηλαδή: Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά. 
 Οι στιγμές του συνεδρίου πραγματικά θα είναι άκρως συγκινητικές και ειδικά στην αρχή της πρώτης ημέρας με αποτυπωμένη σε βίντεο όλη η διαδρομή και η κατάληξη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
 Στις εργασίες της πρώτης ημέρας θα μιλήσουν, οι πρόεδροι των συνιστωσών που μετέχουν στην ΔΗΣΥ ( Φώφη Γεννηματά ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Παπανδρέου ΚΙΔΗΣΟ, Ιωάννης Τούντας από τις κινήσεις πολιτών και ο κ. Απόστολος Πόντας από την ΕΔΕΜ ) καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ θα παραστεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζιδάκης, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό μέσω βίντεο που θα παρακολουθήσουν οι σύνεδροι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Μια παρέμβαση που αναμένεται να συζητηθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται να μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αμέσως μετά την κ. Γεννηματά στις 18.00 και η ομιλία αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
 Τη δεύτερη μέρα που θα ξεκινήσουν στην ουσία οι εργασίες του συνεδρίου θα μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ δεν αποκλείεται την προηγούμενη ημέρα να προσέλθουν τελικά στο συνέδριο στελέχη της «Ωρας Αποφάσεων» όπως ο κ. Γ. Ραγκούσης ή η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γ. Φλωρίδης που έχουν λάβει άλλωστε πρόσκληση. 
Εμπνεόμενοι από τον Μακρόν Σύμφωνα επίσης με τους διοργανωτές του συνεδρίου , τα κεντρικά συνθήματα που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε κόκκινο πορφυρό χρώμα όπως είναι το χρώμα του συμβόλου του Ευρωπαϊκου Σοσιαλιστικού κόμματος (PES) θα είναι ανάμεσα στα άλλα: «Μπροστά για την Ελλάδα» εμπνεόμενοι από το σύνθημα του Μακρόν (MARS) και η λέξη Ελλάδα για το «σχέδιο Ελλάδα» που θα παρουσιαστεί , καθώς και το σύνθημα: 
Ενώνουμε, Αλλάζουμε προχωράμε που και αυτές οι τρείς λέξεις έχουν τη δική τους συμβολική σημασία.
 Ενώνουμε εννοούν την προσπάθεια που γίνεται να συνενωθεί η κεντροαριστερά , το αλλάζουμε , αναφέρεται ότι η κεντροαριστερά αλλάζει και η λέξη προχωράμε έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΔΗΣΥ με μεγαλύτερα ποσοστά. 
 Προσκλήσεις με νόημα Το συνέδριο δεν θα έχει τα χιλιοειπωμένα συνθήματα περί σοσιαλισμό και κεντροαριστερά και δεν θα έχει καθόλου το χρώμα του ΠΑΣΟΚ το πράσινο. 
Θα είναι σε τόνους πορφυρού κόκκινου. 
 Σύμφωνα με τους διοργανωτές, λόγω μεγάλου κόστους δεν θα επισκεφθούν το συνέδριο προσωπικότητες από τον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά μόνο μέσα από βίντεο που θα απευθύνουν μηνύματα στις γιγαντοοθόνες του συνεδρίου.
 Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι ο πρώην υπουργός καθηγητής εγκληματολογίας Γ. Πανούσης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κ. Σημίτη , καθηγητής Τάσσος Γιαννίτσης, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο κ. Π. Τσακλόγλου, αλλά και στελέχη που το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της κεντροαριστεράς. 
 Για τους διοργανωτές του συνεδρίου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα μηνύματα που θα απευθυνθούν προς την κοινωνία θα είναι καθαρά, διαυγή και διάφανα ως προς το περιεχόμενό τους κόντρα στον Λαϊκισμό του παρελθόντος αλλά και στις ψεύτικες υποσχέσεις του μέλλοντος.
 Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ θα είναι το επίκεντρο του συνεδρίου αλλά καθαρή στόχευση θα είναι η εθνική συνεννόηση που απαιτείται ώστε να βγεί η χώρα από το τέλμα και την κρίση που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια. 
 Στο συνέδριο θα λάβει μέρος και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στ. Ξεκαλάκη μέσα από ομιλίες που θα κάνουν στελέχη τους όχι με στόχο όπως λένε την κόντρα ή τη διαφορετικότητα, αλλά το γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου στο τέλος η ΔΗΣΥ να βγει ενωμένη και ενισχυμένη.

 Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου