Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ...

ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ 
ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ?

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ 
ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.!! 
Έχει επικρατήσει η (ΨΕΥΔΗΣ) άποψη, ότι οι Συντάξεις άρχισαν να περικόπτονται από το 2010, από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 
ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.!!!!!!! 

Η πραγματικότητα είναι ότι τη διετία 2010- 2011, οι καθαρές Αποδοχές από Χαμηλές και Μεσαίες Συντάξεις (έως 2500 Ευρώ/μήνα Μικτά), μετά την αφαίρεση Κρατήσεων και Φόρων, είχαν από ΕΛΑΧΙΣΤΗ έως ΜΗΔΑΜΙΝΗ Μείωση.!!!!!
 Γιατί κατά τη διετία 2010 – 2011, (Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) : 
Α. Στις Επικουρικές Συντάξεις δεν ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ, ούτε στις Μηνιαίες Αποδοχές ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΩΡΑ.
 Β. Οι Συντάξεις έως1000 Ευρώ Μηνιαίως δεν είχαν καμία μείωση.
 Η μείωση στα Δώρα ισοφαρίστηκε από τη μείωση των Παρακρατούμενων Φόρων χάρη στις ευνοϊκότερες (για τους φορολογούμενους) Φορολογικές κλίμακες που καθιέρωσε η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, καθώς και από την επιστροφή Φόρων λόγω Αποδείξεων). 
Γ. Στις υψηλότερες Συντάξεις (και μέχρι τις 2500 Ευρώ μηνιαίως Μικτά) η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ καθώς και η μείωση στα δώρα, ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ χάρη στις ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ (για τους φορολογούμενους) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ που καθιέρωσε η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Οι Βελτιωμένες Φορολογικές. Κλίμακες είχαν ως αποτέλεσμα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ για το 2009, ΜΕΙΩΣΗ των ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ για το 2010 και το 2011 και σε συνδυασμό με ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ το 2011 λόγω ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, η μείωση των αποδοχών από Συντάξεις κατά τη διετία 2010-2011, υπήρξε από ΕΛΑΧΙΣΤΗ έως ΜΗΔΑΜΙΝΗ!!!
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μόνο οι Συνταξιούχοι που το 2010 είχαν ηλικία μικρότερη των 60 ετών. είχαν μείωση στις Συντάξεις τους. 
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ζουν με τις Φαντασιώσεις τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 Τους καλώ να ψάξουν και να «συμβουλευτούν» ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ πηγές όπως τα Εκκαθαριστικά των Φορολογικών Δηλώσεών τους και τότε θα διαπιστώσουν πόση ήταν η Σύνταξή τους με το Μνημόνιο του «Γιωργάκη», (όπως τον αποκαλούν γιατί νομίζουν ότι έτσι τον «μειώνουν», ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) και που μας έχουν καταντήσει σήμερα οι πρώην «Αντιμνημονιακοί» Σαλτιμπάγκοι που ανέλαβαν την διακυβέρνηση του Τόπου μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι, μετά τις ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ «κυβιστήσεις» τους, «μετατράπηκαν» σε Σούπερ «Μνημονιακούς» .!!!!!
 Το παραμύθι λοιπόν και οι άδικες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου περί τεράστιων οριζοντίων περικοπών να σταματήσουν.
 Παραθέτω για την αλήθεια, πίνακα με την ετήσια μισθολογική κατάσταση Συνταξιούχου που αποτυπώνει το μέσο όρο χιλιάδων Συνταξιούχων με τις αποδοχές από το 2008 μέχρι το 2013. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι μεγάλες περικοπές (κυριολεκτικά ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ), έγιναν 2012 και μετά, από την Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
 Το παρακάτω παράδειγμα συνταξιούχου αναδεικνύει την αλήθεια και καταρρίπτει τον μύθο. 
Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2009: 27.002 Ευρώ. 
Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2011: 27.004 Ευρώ.
 Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2013: 17.119 Ευρώ. 
Ακολουθεί ο πίνακας.
 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ : Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω Πίνακα, οι Χαμηλές και Μεσαίες Συντάξεις, κατά την περίοδο 2010 – 2011, (Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου), είχαν από Ελάχιστη έως Μηδαμινή Μείωση, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ κατά 14,3 Δις Ευρώ που επιτεύχθηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια, γεγονός που θεωρήθηκε από την Κομισιόν, ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.!!!!!!!! 
Το ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ των Μισθών και των Συντάξεων, άρχισε από τον Ιούνιο του 2012 , από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.!!!!!!
 Τα Στοιχεία είναι ΓΝΗΣΙΑ και βασίζονται στα Εκκαθαριστικά των Φορολογικών Δηλώσεων του Συνταξιούχου.

ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ :

πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου