Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μέρος 2ο !!!!!!

2. Η ΕΙΔΗΣΗ 

 Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ – Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ.!!!! ……………………………………………………………………
 Η ΕΙΔΗΣΗ : Επιστολή Τσίπρα - Τσακαλώτου προς Λαγκάρντ, με την οποία ζητούν να επιστρέψει το ΔΝΤ, στο Ελληνικό Πρόγραμμα (Μνημόνιο). ……………………………………………………………………………………………………..
 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ. 
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ : 

Α. Το 2010, η (ουσιαστικά) Χρεοκοπημένη Ελλάδα ήταν μια ανάσα από την Ασύντακτη Χρεοκοπία , είχε (τον προηγούμενο χρόνο) ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Πρωτογενές Έλλειμμα 24,5 Δις Ευρώ και δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ πηγή να καλύψει τις Δανειακές Ανάγκες της με Λογικό επιτόκιο. 
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου, οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας πείστηκαν ότι η Κρίση δεν ήταν μόνο Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή, και αποφάσισαν να συστήσουν (εκ του Μηδενός), τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, από τον οποίο η Χώρα μας, άντλησε ΤΕΡΑΣΤΙΑ (110 Δις Ευρώ σε πρώτη φάση) και ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ χρηματοδότηση, και έτσι η Χώρα μας κατάφερε να αποφύγει τη ΦΡΙΚΗ της Ασύντακτης Χρεοκοπίας και τον ΕΦΙΑΛΤΗ της Στάσης Πληρωμών.!!! 
Σε αυτό το διάστημα που η Κυβέρνηση Παπανδρέου αγωνιζόταν απεγνωσμένα για να αποφύγει η Χώρα μας μια Εθνική Καταστροφή, τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης (με πρωταγωνιστές τους 
Αν. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα), όχι μόνο δεν έκαναν ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ενέργεια για να συμπαρασταθούν στην ΑΓΩΝΙΩΔΗ προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά είχαν ανεβεί στα «κεραμίδια» και ΠΕΤΡΒΟΛΟΥΣΑΝ.!!!
 Μάλιστα, μόλις συστάθηκε ο Μηχανισμός Στήριξης (μέσω του οποίου η Ελλάδα απέφυγε μια Εθνική Καταστροφή), ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΛΑΙΟ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ» ΑΓΩΝΑ.!!!!
 Ο δε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.!!!
 Καθύβριζε με ΧΥΔΑΙΟΥΣ χαρακτηρισμούς τον Λαοπρόβλητο (με 44%) Πρωθυπουργό της Χώρας, αυτόν που παρέλαβε από το Καραμανλή μια Χρεοκοπημένη Χώρα και κατάφερε να την σώσει από μια ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Καταστροφή. 
Καθύβριζε τον Παπανδρέου, αφ’ ενός μεν επειδή υπέγραψε «Μνημόνιο» , αφ’ ετέρου δε, επειδή στον Μηχανισμό συμμετείχε και το ΔΝΤ, (του οποίου η συμμετοχή 
ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ 
ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ).!!!!
 Β., Η Ελλάδα έχει το 2017, (σε σύγκριση με το 2010), ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ διαφορές. Θα παρουσιάσω ΜΟΝΟ ΔΥΟ :
 α. Τον προηγούμενο του 2010 χρόνο , (το 2009), η Ελλάδα είχε 24,5 Δις Ευρώ Πρωτογενές ΕΛΛΕΙΜΜΑ.!!!!!!!!! 
(Για να γίνει αντιληπτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ του Ελλείμματος, τα 24,5 Δις Ευρώ αντιστοιχούσαν με την ΕΤΗΣΙΑ Δαπάνη για τους Μισθούς ΟΛΩΝ των Δημοσίων Υπαλλήλων, μαζί με την ΕΤΗΣΙΑ Δαπάνη ΟΛΩΝ των Συντάξεων, τόσο του Ιδιωτικού, όσο και του Δημόσιου Τομέα).!!!!
 α1. Πέρυσι, (το 2016), η Ελλάδα, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, αλλά είχε περίπου 7 Δις Ευρώ Πρωτογενές ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.!!!!! 
(Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Κυβέρνησης).
 β. Το 2010 η Χώρα μας, ήταν αποκλεισμένη από τις Αγορές, και δεν υπήρχε φορέας να μας χρηματοδοτήσει με λογικό επιτόκιο. (δλδ με επιτόκιο που θα μπορούσαμε να το «αντέξουμε», και δεν θα μας οδηγούσε σε ΒΕΒΑΙΗ Χρεοκοπία).!!!! 
Έτσι, η Ασύντακτη Χρεοκοπία και η Εθνική Καταστροφή ήταν «προ των Πυλών».!!!! 
(Ευτυχώς, το 2010 η Χώρα είχε Πρωθυπουργό τον ΣΥΝΕΤΟ Γιώργο Παπανδρέου, που αγωνίστηκε ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να πείσει τους Ευρωπαίους Εταίρους μας να δημιουργήσουν το Μηχανισμό Στήριξης χάρη στον οποίο αποφύγαμε αυτή την Εθνική Καταστροφή. (Φανταστείτε να ήταν στη θέση του Παπανδρέου, οι «Αντιμνημονιακοί Τζάμπα Μάγκες».!!!! 
ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ).!!!!!!
 β1. Το 2017 η Χώρα μας ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Χρηματοδότηση (και μάλιστα ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ ), χάρη στον Μηχανισμό που είχε συσταθεί το 2010, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου, (αυτού που ο Αλέξης Τσίπρας ΤΟΝ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕ ΧΥΔΑΙΑ), και χάρη στο …. Μνημόνιο, (αυτό ντε που ο Αλέξης «βεβαίωνε» ότι μόλις γίνει Πρωθυπουργός θα …. το «σκίσει» με ένα Νόμο και ένα Άρθρο).!!!!!!!!!!!!!! 
Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ : Ιούλιος του 1017, με την Ελλάδα να έχει : 
 1.Πρωτογενές Πλεόνασμα. 
2.ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΗ Χρηματοδότηση,
 (χάρη στο «καταραμένο» Μνημόνιο). 
3.Την Κυβέρνηση να ευαγγελίζεται πως πλησιάζει το … τέλος της Κρίσης και να προετοιμάζεται για «έξοδο» στις Αγορές.
 Ο Αλ. Τσίπρας, διαπιστώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να αποχωρίσει από το Ελληνικό Πρόγραμμα, (το Μνημόνιο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ), δεν … μπόρεσε να … αντέξει τον … αποχωρισμό του ΔΝΤ, και από … «απηνής διώκτης» του, σε μια από τις «οβιδιακές» μεταμορφώσεις του μεταμορφώθηκε σε … θερμό υποστηρικτή του ΔΝΤ.!!!!!!!!!!
 Με επιστολή προς την Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία υπογράφουν οι Α. Τσίπρας, Ε. Τσακαλώτος και Γ. Στουρνάρας, ζητούν την υπογραφή νέου μνημονίου το οποίο θα έχει διάρκεια 13 μηνών και θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ.!!!!
 Η επιστολή συνοδεύεται από μια λίστα δεσμεύσεων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018.!!!!!
 Δηλαδή ζητούν την υπογραφή νέου Μνημονίου με το … ΔΝΤ.!!!! Το ΔΝΤ το οποίο ο Α. Τσίπρας ήθελε να … διώξει με τις κλωτσιές.!!!! 
Το ΔΝΤ για το οποίο καθύβριζε ΧΥΔΑΙΑ τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ μπήκε στο Ελληνικό Πρόγραμμα κατόπιν απαίτησης των Χωρών : 
Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία, Αυτό πια δεν είναι μια απλή «Κωλοτούμπα».!!!!! 
Αυτό είναι …. «σάλτο μορτάλε».!!!!!!!!!!!!! 
Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ : 
Ο Αλέξης Τσίπρας, που ήθελε να διώξει το ΔΝΤ με τις κλωτσιές, το παρακαλάει τώρα να επιστρέψει στο Ελληνικό Πρόγραμμα, με επιστολή που συνοδεύεται από μια λίστα δεσμεύσεων.!!!!!
Αυτό γίνεται σε εποχή που η Χώρα έχει Πρωτογενές Πλεόνασμα, το οποίο επιτεύχθηκε, ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΘΥΣΊΕΣ του Ελληνικού Λαού, (φτωχοποίηση από το Πετσόκομμα των Μισθών και των Συντάξεων και από την ΑΓΡΙΑ Υπερφορολόγηση), που ξεκίνησαν το 2012 από την Κυβέρνηση του Α.Σαμαρά και συνεχίστηκαν έως σήμερα από την Κυβέρνηση του Α. Τσίπρα. (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ :
 Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, (Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου), παρά το γεγονός ότι παρέλαβε τη Χώρα ένα βήμα πριν από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και μια ανάσα από μια Εθνική Καταστροφή, και παρά το γεγονός ότι επέτυχε ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉΣ, προστάτεψε τα Χαμηλά και Μεσαία Εισοδήματα από Μισθούς και Συντάξεις, τα οποία είχαν Ελάχιστες έως Μηδαμινές Μειώσεις.!!!! 
Γενώνται τα ερωτήματα :
Α. Όταν ο Αλ. Τσίπρας σαν Αντιπολίτευση «φοβέριζε» ότι θα διώξει το ΔΝΤ με … τις κλωτσιές, αυτό οφειλόταν σε … «αυταπάτη», ή επρόκειτο για ΑΠΑΤΗ.??? 
Για προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του Ελληνικού Λαού.???
Β. Όταν το 2010, ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αγωνιζόμενος απεγνωσμένα να σώσει τη Χώρα από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και την ΟΛΕΘΡΙΑ Στάση πληρωμών, κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους να συστήσουν τον Μηχανισμό Στήριξης, μέσω του οποίου η Ελλάδα γλύτωσε από μια Εθνική Συμφορά, ο Αλ. Τσίπρας, (όπως και ο Α. Σαμαράς), δεν …. είχαν πάρει «χαμπάρι» τον ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ που διέτρεχε η Ελλάδα.??? 
Γιατί όταν δημιουργήθηκε ο Μηχανισμός Στήριξης, κυριολεκτικά ΛΥΣΣΑΞΑΝ και άρχισαν το … «Αντιμνημονιακό» ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ , τους «Αγανακτισμένους», τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ των «Ζαππείων», τα «Κινήματα δεν … πληρώνω», τα γιαουρτώματα και τα υπόλοιπα ΑΙΣΧΗ.???? 
Ο Αλ. Τσίπρας δεν … είχε πάρει «χαμπάρι», πως την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα, το ΕΠΕΒΑΛΕ η Γερμανία, μαζί με την Ολλανδία και την Φινλανδία.???? 
Γιατί ΚΑΘΥΒΡΙΖΕ ΧΥΔΑΙΑ τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ. («προδότης», «Τσολάκογλου», «Πινοσέτ» και λοιπά ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ).???? 
Και ας υποθέσουμε ότι ήταν ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ, που πραγματικά, δεν … είχε πάρει «χαμπάρι».!!!!! 
Όταν «άνοιξε τα μάτια του» και κατάλαβε την πραγματικότητα, δεν ένιωσε ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ, από τον Πολιτικό Αντίπαλό του, τον οποίο ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΒΡΙΣΕΙ, με ΧΥΔΑΙΟΥΣ χαρακτηρισμούς.????? 
Ιδιαίτερα μετά την τελευταία «Κωλοτούμπα» του με το ΔΝΤ.???? Πόσο ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ και πόσο ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ πρέπει να είναι κάποιος, για να έχει αυτή την ΑΠΑΙΣΙΑ Συμπεριφορά.??????

 πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου