Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Είναι πρόσφατο ...

Το παρελθόν Αλέξη.!!

 
 Έχοντας ψηφίσει δύο μνημόνια, 
 έχοντας δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, έχοντας δεσμευτεί για περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου ως το 2020 και για υπερβολικά πλεονάσματα ως το 2060, ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ένας darling των Βρυξελλών και -μη γελιέστε- ως τέτοιος επιχειρεί να περάσει. 

Πού και πού πετάει ένα «κρατήσαμε την κοινωνία όρθια», καταγγέλει τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ για fake news (λες και «τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία» ήταν αποστάγματα έγκυρης ενημέρωσης) και φωνάζει ότι είναι έντιμος για να δημιουργήσει την αντιδιαστολή με την εποχή των Μαντέληδων και να φτιάξει το προφίλ του αριστερού που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει (ειδικά συντάξεις και μισθούς κατ’ εντολήν των δανειστών).
 Τι χαλάει το προφίλ του; 
 Μα η ίδια του η πολιτική φύση.
 Αυτή που έχει τοποθετήσει στο πολιτικό γονιδίωμά του τα μπολιβαριανά όνειρα για έξοδο από το ευρώ και αλλαγή (μήπως κατάρρευση;) της Ευρώπης, αυτή που τον έκανε να ταξιδεύει στη Μόσχα ψάχνοντας πετρέλαιο και στήριξη για όταν τα σπάσει με τη Μέρκελ, αυτή που τον έκανε να διαλέγει την αφρόκρεμα της δραχμής για το υπουργικό του συμβούλιο, αυτή που τον έκανε να τσιμπήσει από τις θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και να συζητάει περί Grexit με τον Σόιμπλε. 
 Ενα πρόσφατο παρελθόν που ναι μεν στους πυκνούς καιρούς που ζούμε θυμίζει πλέον νεανικά απωθημένα, αλλά αυτά ως τέτοια έρχονται πάντα να σε εκδικηθούν. 

 Έγραψε: Αλέκος Παπαναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου