Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σε όλη την Ελλάδα !!

1000 κάλπες ..

 Για την εκλογή νέου επικεφαλής
 της ενιαίας Κεντροαριστεράς · 
Τα ανοικτά μέτωπα στα οποία θα κινηθεί η ΔΗΣΥ
 Σε όλους του Καποδηστριακούς δήμους θα στηθούν κάλπες ·
 Δεν υφίσταται ξεκαθαρίζουν ηλεκτρονική εκλογή μέσω Internet για αρχηγό 
στη ΔΗΣΥ ·
 
Την Τετάρτη η υποψηφιότητα του Γ. Ραγκούση και την Παρασκευή οι πρώτες ανακοινώσεις από τον καθηγητή Ν. Αλεβιζάτο. · 
Σειρά επαφών ενόψει «θερμού» χειμώνα και ΔΕΘ ξεκινά η Φώφη Γεννηματά ·
 Φούλ επίθεση στην κυβέρνηση για φόρους και οικονομία.
 Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουν στη ΔΗΣΥ, τις διαδικασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής. Την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει η επιτροπή των εκλογικών διαδικασιών υπό τον καθηγητή Νίκο Αλεβιζάτο όπου θα ανακοινωθούν οι περισσότερες λεπτομέρειες ενώ θέση φαίνεται να παίρνουν και οι υποψήφιοι για την αρχηγία. 
 Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής Από το ΠΑΣΟΚ διαψεύδεται η πληροφορία για λειτουργία του διαδικτύου μέσω του οποίου θα γίνει η εκλογική διαδικασία.
 Γράφτηκε ότι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα παίξει ρόλο και μέσω αυτού θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι θέλουν για την εκλογή νέου αρχηγού. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται , αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά αντίθετα η εκλογή θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο. 
«Στόχος μας είναι να έχουμε κάλπη σε κάθε καποδηστριακό δήμο» αναφέρουν συνεργάτες της κ. Γεννηματά που εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις διαδικασίες που δρομολογούνται. Όπως ξεκαθάριζαν τα ίδια στελέχη, ο στόχος είναι να στηθούν κάλπες εντός και εκτός της Ελλάδας. 1000 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, και από εκεί και ύστερα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον.
 Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτός τα κομματικά μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν όποιοι άλλοι θέλουν με πολύ απλή διαδικασία:
 Θα πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα, θα ψηφίζουν και όταν ψηφίζουν αυτομάτως θα υπογράφουν συμφωνώντας ότι γίνονται και μέλη της ΔΗΣΥ ενώ θα υπάρχει και μια ελάχιστη οικονομική καταβολή η οποία ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος της.
 Στις τελευταίες πάντως εκλογές, η οικονομική υποχρέωση ήταν δύο ευρώ. 
 Η κ. Γεννηματά από την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζει σειρά επαφών και δραστηριοτήτων καθώς έχει μπροστά της την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ 3 Σεπτεμβρίου που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο αλλά και η επίσκεψή της στη ΔΕΘ. Στόχος είναι στην επέτειο του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυσή του να αναδείξεις τις αρχές και τα οράματα του κόμματος του οποίου ηγείται όπως ακριβώς τα εξέφρασε διαχρονικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, και σε ότι αφορά τη ΔΕΘ , η επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη στόχο έχει να αποδομήσει την πολιτική της κυβέρνησης και τα όσα είχε αναφέρει πέρυσι από το ίδιο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.
 Την ίδια ώρα προετοιμασία γίνεται και από τα άλλα «στρατόπεδα» των υποψηφίων για την αρχηγία. 
Εκτός του κ. Γ. Καμίνη, την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα ο Γιάννης Ραγκούσης . 
Ο πρώην υπουργός αναμένεται ταυτόχρονα να ανακοινώσει και την αναγκαιότητα ενός μεταρρυθμιστικού πολιτικού πλαισίου έτσι όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται ενώ θα αναφερθεί και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με αιχμή τη κυβέρνηση και την πρόθεσή της να αλλάξει το νόμο Καλλικράτη που ο κ. Ραγκούσης έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.
 Στο μεταξύ οι αν πάντες γνωρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, πως η κυβέρνηση από τον επόμενο μήνα κιόλας θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των αυξημένων φόρων που θα αρχίσουν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους πολίτες. 
Για αυτό το λόγο στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΣΥ εκτιμούν πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην επίθεση που θα δεχτεί και θα προσπαθήσει με την ίδια συνταγή να απαντήσει κάνοντας αντεπίθεση. Σε ότι αφορά την υπόθεση με το συνέδριο στην Εσθονία και την άρνηση του κ. Κοντονή να παραστεί καταδικάζοντας τα εγκλήματα του κομμουνισμού . 
 Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι εγκλήματα έγιναν από πολλά ολοκληρωτικά καθεστώτα και πως δεν πρέπει να εξισώνονται τα εγκλήματα αυτά με εκείνα των Ναζί στη Γερμανία του Χίτλερ. Περιμένουν δε , να ακούσουν και την αντίδραση των ΑΝΕΛ στα όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης καθώς μέχρι στιγμής πλήν του κ. Δημήτρη Καμμένου άλλη αντίδραση επίσημη δεν έχει υπάρξει.
 Όλα αυτά αποτελούν τα ανοικτά μέτωπα πάνω στα οποία η ΔΗΣΥ θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα αναδεικνύοντας τις πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση ιδίως στον τομέα της οικονομία, ενώ παράλληλα κινείται και στην προετοιμασία των «εσωκομματικών εκλογών» περιμένοντας πάντα την τελευταία λέξη του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με την συμπόρευσή του ή όχι με την ΔΗΣΥ αλλά και άλλων στελεχών ή κινήσεων που ακόμη δεν έχουν λάβει τις οριστικές τους αποφάσεις για το τι θα κάνουν.
 Όλα αυτά βέβαια θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ενοποίησης της κεντροαριστεράς που είναι ο μεγάλος στόχος, και στοίχημα της προοδευτικής παράταξης 

 πηγή:/thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου