Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ???

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 
ΕΛΛΗΝΩΝ 
 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 
Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική συγκυβέρνηση με τη N.Δ και το ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενταγμένος ΠΛΗΡΩΣ στην λογική του συστήματος να αντιπαλεύει τις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αποφασίζει να μπει σε κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργούς, υφυπουργούς και άλλα αξιώματα,
μοιράζοντας οφίκια σε ημετέρους, με τον ίδιο να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης αυτής. 
Χωρίς κανένα σοβαρό, δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο κυβερνητικής συνεργασίας. 
Στο όνομα μιας αλαζονικής υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων του στη διαχείριση κρίσεων και όχι μόνο, διέπραξε την μεγαλύτερη πολιτική αστοχία να καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Δεξιά στα πλαίσια μιας ανώφελης εθνικά, πολιτικά και ηθικά, συγκυβέρνησης, όπως αποδείχτηκε, που πίκρανε πολύ το δημοκρατικό κόσμο και μάτωσε οικονομικά του Έλληνες. 
Τα πλέον όμως τραγικό στην ιστορία αυτή ήταν ότι καθήλωσε το ΠΑΣΟΚ σε έναν άχαρο και ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ρόλο, ως δεκανίκι της Δεξιάς στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης υπευθυνότητας που μόνο ζημιά έκανε και δεν προσέφερε τίποτα, ούτε στη χώρα, κυρίως όμως στην δημοκρατική παράταξη. 
ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗΣ Η ΣΥΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΒΑΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ: 
- Απενοχοποίησε συλλήβδην τους Δεξιούς εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας. 
- Έκανε τζάμπα μάγκα τον Σαμαρά των Ζάππειων αερολογιών. 
 - Άρχισε να ξηλώνει το Νόμο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση που είχε υπερψηφιστεί με πάνω από 255 ψήφους στη Βουλή των Ελλήνων το 2011 και τον οποίο πρόσφατα αποτέλειωσε ο Τσίπρας.
 - Πήρε πίσω το Νόμο για τις τράπεζες «προνομιούχες αντί για κοινές μετοχές που εξασφάλιζαν τον έλεγχο του δημοσίου στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες) με τον συγκυβερνήτη Βαγγέλη Βενιζέλο να ζητάει μάλιστα το λόγο από τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή που καταψήφισε την συγκεκριμένη διάταξη και έμεινε σταθερός στη θέση του για κοινές μετοχές που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.
 - Ακύρωσε τον νόμο για την ανοιχτή διακυβέρνηση (opengov) που έστω και με αδυναμίες, έδινε μια άλλη προοπτική στην αξιοκρατική κάλυψη των θέσεων ευθύνης στον Δημόσιο Τομέα. 
 - Καπηλεύτηκε προκλητικά την μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή της διετίας ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας μεταρρυθμίσεις που δεν της ανήκαν και επιτυχίες όπως το PSI χωρίς καμία αντίδραση από τη μεριά του συγκυβερνήτη.
 - Έσβησε πρόστιμα μεγάλης αξίας γύρω στο 1.2 δις στους λαθρεμπόρους καυσίμων που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. 
 -Απάλλαξε από φορολογικό έλεγχο εμβασματούχους προς το εξωτερικό της τελευταίας πριν το 2013 δεκαετίας. 
 -Άφησε τον Μπαλντάκο να συνωμοτεί με τους Χρυσαυγίτες κάτω από τη μύτη της, με τον ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ να λέει, όταν έσκασε το θέμα, ότι «αυτό είναι το ελάσσων, το μείζον είναι η κυβερνητική σταθερότητα». 
 - Επανέφερε το αφορολόγητο στην εκκλησία που είχε καταργήσει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. 
- Οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο έναν αθώο άνθρωπο, αξιοπρεπή, καθαρό και έντιμο πολιτικό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με έωλες, αστοιχείωτες και θλιβερές κατηγορίες, μόνο και μόνο για να χτυπηθεί ο Παπανδρέου που ήταν εξ αρχής ο στόχος. 
 -Εφάρμοσε μια καταστροφική, σκληρή και νεοφιλελεύθερη πολιτική άγριων περικοπών και φορολογικών επιβαρύνσεων πρωτόγνωρων στα χρονικά, στα πλαίσια μιας εξοργιστικά άδικης κατανομής των βαρών της χρεοκοπίας, αντί για την συνέχιση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. 
 -Αγνόησε προκλητικά το πρόβλημα των ελλήνων που η ζωή τους ξεθεμελιώθηκε από την κρίση, με τους δυο συγκυβερνήτες απορροφημένους στο success story τους να αφηγούνται διαρκώς επιτεύγματα που κανείς δεν ένιωθε, καμαρώνοντας για επιτυχίες που κανείς όμως δεν ζούσε. 
- Έστησε παγίδα στον Τσίπρα με την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης το 2014, στη βάση μιας εσφαλμένης εκτίμησης περί «αριστερής παρένθεσης» που έφερε με χίλια στη εξουσία τον έτερο Καπαδόκη της «αγανακτισμένων πλατειών» ο οποίος αποδείχτηκε όμως μανούλα στην επικοινωνία και στα παραμύθια της Χαλιμάς, «χορεύοντας τους έλληνες στο ταψί» αντί για τις αγορές. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-2011 ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10% ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΛΑΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ «ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. 
Ακούστε τώρα προσεκτικά τον Σαμαρά προεκλογικά του 2012 πως αποκαλύπτει το μυστικό για τα συμφέροντα, βγάζοντας όμως την ουρά του απέξω.
 (38) ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 
- YouTube https://www.youtube.com/watch…

Πηγή: Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου