Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί μιλάμε !!!!

Για ομηρία Τσίπρα 

  Καμμένος και Κουρουμπλής είναι
 η ίδια υπόθεση 
 Στη ΝΔ προφανώς και δεν περίμεναν μια διαφορετική κατάληξη από την καταψήφιση της πρότασής τους για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο, ωστόσο πήγαν ένα βήμα παραπέρα την αντιπαράθεσή τους με τον πρωθυπουργό.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε ευθέως τις υποθέσεις Κουρουμπλή για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό και Καμμένου για τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με Γιανουσάκη για την υπόθεση του noor1.
 Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της βουλής αναρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική κάλυψη που παράσχει ο πρωθυπουργός στους δύο υπουργούς του λέγοντας «γιατί είναι ο κ. Κουρουμπλής τόσο πολύτιμος ώστε να στηριχτεί πάση θυσία;» προσθέτοντας με νόημα «μήπως μεταξύ όλων των άλλων είναι και η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να τον θέσει εκτός κυβέρνησης;».
 Κατά την εκδοχή που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης συνεκτικός κρίκος στις δύο υποθέσεις είναι «ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος λέει ευθέως ότι επιδίωξη δική του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει καν διατάξει τον πειθαρχικό του έλεγχο. Πρόκειται βέβαια, και κατά διαβολική σύμπτωση, για τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή που παραμένει κολλημένος με την καρέκλα του κι ας έχει μαυρίσει τη θάλασσα και τις ακτές της Αττικής». 
Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ επιχειρεί να παίξει με τους προβληματισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και δεν είναι τυχαίο ότι επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για «αδύναμο» πρωθυπουργό που είναι «όμηρος του κ. Καμμένου». Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον κάνει λόγο για «κυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα» και όχι «Τσίπρα-Καμμένου». 
Υπ’ αυτή την έννοια η κίνηση για καταψήφιση στο εξής κάθε νομοθετήματος της κυβέρνησης που δεν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ ήταν αρκετά μελετημένη και μεθοδευμένη από τη ΝΔ και τον πρόεδρό της. 
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα για την οποία κάνει λόγο η ΝΔ ενός «αδύναμου» και «όμηρου» πρωθυπουργού θα αξιοποιηθεί βαδίζοντας προς την τρίτη αξιολόγηση για την οποία η ΝΔ και τα στελέχη της αρκούνται να επισημάνουν μόνο πως η κυβέρνηση θα πρέπει να την ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό καθώς δεν θεωρείται καλό για το ελληνικό ζήτημα και το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου