Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Και οι «Πέτρες» !!!

Το Γνωρίζουν ..

Απαντούν οι συνεργάτες του 
Γιώργου Παπανδρέου !
 «Δεν γνωρίζουμε αν και τι πραγματικά έχει ειπωθεί, από τον κ. Ανδρουλάκη. 
 Επομένως, τι σχόλιο να κάνει κανείς;» ήταν η απάντηση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με αναφορά που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης,
σε ομιλία του χθες στην Κηφισιά για τις πολιτικές επιλογές της διετίας 2010-2012 και την κυβερνητική συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη τον Νοέμβριο του 2011.
 Αλλά πρόσθεταν με έμφαση οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου: «Επί της ουσίας πάντως και για την ιστορική πραγματικότητα, 
 Ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, μετά την άρνηση του κ. Σαμαρά να συμμετάσχει το κόμμα του, αν δεν έμπαινε και ο κ. Καρατζαφέρης. 
 Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. 
 Ο κ. Σαμαράς έπρεπε, επομένως, να εγκαλείται από τον κ. Ανδρουλάκη. 
 Ας ερωτηθεί λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης, πώς είναι δυνατόν, στέλεχος του τότε κυβερνώντος κόμματος, να μην το γνωρίζει, να μη γνωρίζει την ιστορία του κόμματός του και της χώρας και μάλιστα, για την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι να απορεί κανείς.»
 Ενώ ο υποψήφιος για το χρίσμα του φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να δώσει εξηγήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:
 «Κάποιοι κύκλοι, με προφανή σκοπιμότητα, απομόνωσαν και παραποίησαν τμήμα της ομιλίας μου στην Κηφισιά. 
 Σε συγκεκριμένο blog έγραψαν: 
«Έγιναν τρομερές πολιτικές επιλογές την περίοδο 2010 – 2012, γιατί όταν συγκυβερνάς με τον Καρατζαφέρη χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτικός λόγος, πρέπει να απολογηθείς στο λαό». 
 Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας μου: 
Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συγκυβερνήσει και με τον Γ. Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι δεν συνέτρεχε κανένας κοινοβουλευτικός λόγος.
 Επίσης, ένα χρόνο μετά, κι ενώ ο ελληνικός λαός ζητούσε αξιοκρατία και διαφάνεια, διαμοιραζόταν το κράτος με το 4 – 2 – 1 (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).»
 Και οι δύο αυτές επιλογές προκάλεσαν τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης. 
 Είναι, επίσης, προφανές ότι τα λεγόμενά μου δεν αφορούν μόνο μία κυβερνητική περίοδο της παράταξης. 
Τα συμπεράσματα δικά σας…»
 Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτό που έχει σημασία, είναι να αναλογισθεί κανείς, πως έφτασε η χώρα στην υπό τον Λουκά Παπαδήμο κυβέρνηση συνεργασίας.
 Αν, λέμε αν, όλοι είχαν στηρίξει την πρόταση για δημοψήφισμα, μήπως η πορεία της χώρας ήταν τελικά πολύ διαφορετική και… καλύτερη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου