Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΨΕΜΑ :

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ 
 ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ. 
 ΤΟ ΨΕΜΑ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 – 2011 
ΕΚΑΝΕ (ΤΑΧΑ) ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΚΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ : ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 – 2011, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, (έως 33.000 Ευρώ ετησίως Μικτά – δηλ. πριν από τις κρατήσεις και πριν από τον φόρο). 

Οι Συντάξεις (αλλά και οι Μισθοί) μέχρι αυτό το ύψος, είχαν από ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ έως ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ Μειώσεις.!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
Εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργείται το σενάριο των υπερβολικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 2010 - 2011.
 Οι περικοπές λοιπόν σε μισθούς και συντάξεις αν υπολογιστεί και

 Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 
στο τελικό συνολικό εισόδημα την περίοδο 2009-2011 ήταν ΕΛΑΑΧΙΣΤΕΣ έως ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ.!!!!
 Ο Γ. Παπανδρέου παρέλαβε από τον Κ. Καραμανλή μια Χώρα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ, με ΜΗΔΕΝΙΚΗ Αξιοπιστία και μια ανάσα από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και τη Στάση Πληρωμών.!!!! 
Ήταν υποχρεωμένος να «παλέψει» για να επιτύχει : 1.Μηδενισμό του ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ Ελλείμματος που μας «προίκισε» η Κυβέρνηση Καραμανλή (με τον Σαμαρά υπουργό για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ), 
2.Επίτευξη Πρωτογενούς Πλεονάσματος, 
3.Μείωση του Ελλείμματος του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών, κλπ. Όμως, ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι μέσω κυρίως της Μείωσης της Σπατάλης, της Πάταξης της Παραοικονομίας, της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της εξάλειψης του Πελατειακού Συστήματος, μέσω των Διαρθρωτικών Αλλαγών,
 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (ιδιαίτερα των Χαμηλών και μεσαίων). Γιατί πίστευε (και είχε απόλυτο δίκιο) ότι: 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, εκτός από ΑΔΙΚΗ, είναι και ΥΦΕΣΙΑΚΗ.!!! 
Γιατί προκαλεί μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, με αποτέλεσμα τη μείωση του «τζίρου» στην αγορά. 
Η μείωση του τζίρου συντελεί ΣΤΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ και στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην αύξηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, στη Μείωση των Εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, στην αδυναμία καταβολής Συντάξεων και ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!
 ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, την διετία 2010-2011 το Έλλειμμα ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 14.3 Δις Ευρώ, (6,2% του ΑΕΠ)!!! 
Αυτό ΤΟ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ Ε.Ε., επετεύχθη από την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
 Οι περιβόητες ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ κατά το 2010 και 2011, ήταν ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ έως ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.!!!!
 Α. Στον ιδιωτικό Τομέα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και στα ΔΩΡΑ. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ (751 Ευρώ), τον οποίο ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, μόλις κατάφεραν και πήραν την εξουσία, οι πρώην … Αντιμνημονιακοί ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ.!!!! 
Β. Στο Δημόσιο ( το ίδιο χρονικό Διάστημα ) και για Ετήσιες Αποδοχές έως 33.000 Ευρώ (Μικτά), η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ καθώς και η μείωση στα δώρα, ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ χάρη στις ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ (για Μισθούς και Συντάξεις) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ που καθιέρωσε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. 
Οι Ευνοϊκότερες Φορολογικές κλίμακες, είχαν ως αποτέλεσμα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ για το 2009, ΜΕΙΩΣΗ των ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ για το 2010 και το 2011 και σε συνδυασμό με ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ το 2011 λόγω ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, η μείωση των αποδοχών υπήρξε από ΕΛΑΧΙΣΤΗ έως ΜΗΔΕΝΙΚΗ!!!
 (Βέβαια κάποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι (ειδικότερα όσοι είχαν μικρή προϋπηρεσία), υπέστησαν μείωση αποδοχών από το φθινόπωρο του 2011 λόγω της ΑΔΙΚΗΣ εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου, από τον τότε Υπουργό των Οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλο). 
Γ. Συντάξεις : α. Οι Συντάξεις έως1000 Ευρώ Μηνιαίως δεν είχαν καμία μείωση. (Η μείωση στα Δώρα ισοφαρίστηκε από τη μείωση των Παρακρατούμενων Φόρων και την επιστροφή Φόρου λόγω Αποδείξεων).
 β. Σε συνδυασμό δε, με τα προηγούμενα (Μειωμένοι Φόροι λόγω Φορολογικών Κλιμάκων, Επιστροφή Φόρου λόγω Αποδείξεων), στις Συντάξεις των ετών 2010 και 2011 ύψους έως 33.000 Ευρώ ετησίως, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ !!!
 γ. Στις Επικουρικές Συντάξεις δεν ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ούτε στις Μηνιαίες Αποδοχές ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΩΡΑ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στις Επικουρικές Συντάξεις θα αναφερθώ με ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ Στοιχεία στο 2ο Μέρος που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες). Εκεί θα διαπιστώσετε ότι :
 α). Τη διετία 2010 – 2011 (επί Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), οι Επικουρικές Συντάξεις, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ.!!!!
 β). Οι «Αντιμνημονιακοί» ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ (Σαμαράς και Τσίπρας) που έγιναν Πρωθυπουργοί παίζοντας στα ζάρια την τύχη της Χώρας, εκτός από το ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ των Κύριων Συντάξεων, κυριολεκτικά ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ και τις Επικουρικές Συντάξεις.!!!
 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2010 – 2011, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.!!!
 Σε αντίθεση με αυτά που ακολούθησαν από τους «Αντιμνημονιακούς τζάμπα – μάγκες».!!!! 
Και όμως, παρά την προστασία των Χαμηλών και των Μεσαίων Εισοδημάτων από την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ που λειτούργησαν σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ με το ΣΥΝΟΛΟ της τότε Αντιπολίτευσης, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ στον κόσμο ΕΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΝΙΚΟ που είχε ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ακόμα και οι αδαείς ξέρουν τις επιπτώσεις που έχει Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ολόκληρη η τότε Αντιπολίτευση, με σχεδόν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ, λειτουργώντας ΑΝΕΥΘΥΝΑ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ και σαν ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ δημιούργησαν μία ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, γέμισαν τις πλατείες με «Αγανακτισμένους» και με Κινήματα «Δεν Πληρώνω», ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑΝ τον κόσμο με συνέπεια, ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ για να αποσύρουν χρήματα, άλλοι για να τα ΚΡΥΨΟΥΝ σε σεντούκια, άλλοι για να τα ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
 Όλοι γνωρίζουμε πως όταν ο κόσμος φοβάται τη χρεοκοπία «ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ», περιορίζει τις αγορές του ΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, με αποτέλεσμα Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, οι επιχειρήσεις (προκειμένου να «σταθούν») να αναγκάζονται .
ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, η ανεργία έτσι ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. 
Η εξέλιξη αυτή να φέρνει ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ με επακόλουθο ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, 
Και Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. 
Και οι Τράπεζες «Αφαιμαγμένες» να αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Αγορά !!!
 Και όλα αυτά συνέβησαν το 2010 και 2011, περίοδο κατά την οποία οι Μισθοί και οι Συντάξεις είχαν ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ. 
Εάν η χώρα μας ήταν μία πιο «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» χώρα, οι Σαμαρο-Τσιπρο-Καμμένοι και λοιποί Αντιπολιτευόμενοι μαζί με τα Διαπλεκόμενα ΜΜΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ στη συνείδηση του Λαού!!! 
Ίσως και από τη Δικαιοσύνη».
- Το παραμύθι λοιπόν και οι άδικες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου περί τεράστιων οριζοντίων περικοπών να σταματήσουν.
 Στον παρακάτω Πίνακα που αναρτώ, όπου παρουσιάζονται οι Καθαρές αποδοχές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ Συνταξιούχου για τα έτη: Από το 2009 έως το 2016, θα διαπιστώσετε ότι :
 1). Οι Καθαρές Αποδοχές (μετά τους φόρους), από Συντάξεις (Χαμηλές και Μεσαίες έως 33.000 Ευρώ ετησίως, Μικτά), κατά τη διετία 2010 – 2011, επί Πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου, είχαν από ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ έως ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ Μειώσεις.!!! 
2). Το ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ των Μισθών και των Συντάξεων, άρχισε από τον Ιούνιο του 2012 από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και βέβαια συνεχίστηκε από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
3). Τα Στοιχεία είναι ΓΝΗΣΙΑ και βασίζονται, στα Εκκαθαριστικά των Φορολογικών Δηλώσεων του Συνταξιούχου. 

 πηγή: Απόστολος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου