Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

6.000....?

Κατασχέσεις 

 Τραπεζικών λογαριασμών κάθε μέρα 
από την Εφορία! 
 H υπερφορολόγηση και το αδιάκοπο 
κυνήγι στα μικρομεσαία στρώματα,
 Με ρυθμό που έφτασε στις 6.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα, μπορεί να συνέβαλαν στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, αλλά έχουν βαριές συνέπειες για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

 Όπως αποκάλυψε στο «Πρώτο Θέμα» υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας οι κατασχέσεις λογαριασμών που γίνονται κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών για χρέη προς την Εφορία έχουν ξεφύγει από το παλαιότερο πλαφόν των 900 την ημέρα (που παραδεχόταν δημόσια το υπουργείο) και φτάνουν πλέον στις 6.000! Μάλιστα, όπως εξηγεί αρμόδιος παράγοντας, η κατανομή την τελευταία εβδομάδα ήταν 1.500 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα ανά συστημική τράπεζα.
 Η επιλογή αυτή από την πλευρά του κ. Τσακαλώτου ενισχύει ελαφρώς τα έσοδα από οφειλές προηγούμενων ετών και με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζει εν μέρει τις απώλειες από την υστέρηση άνω του 1 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος της φετινής χρονιάς, καθώς είναι εμφανές ότι οι πολίτες δυσκολεύονται πολύ να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις. 
Από την άλλη πλευρά, όμως, η συνειδητή αυτή επιλογή, όπως λένε ο κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης, έχει πολύ σοβαρές παρενέργειες για τις τράπεζες και την ανάπτυξη. 
Οι παρενέργειες αυτές «ξεπερνούν κατά πολύ τα όποια οφέλη», όπως σημειώνει κορυφαίος θεσμικός παράγοντας της οικονομίας.


 πηγή:.toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου