Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Η Ρίζα του προβλήματος !!!

Της Αριστεράς είναι ???

 Ο "χαζοβιολισμός”
 ως τελευταίο στάδιο...
 Το 'χουμε ξαναγράψει πολλάκις ότι η Ελλάδα παράγει περισσότερους αριστερούς απ’ όσους μπορεί να ανακυκλώσει η κοινωνία χωρίς να καταρρεύσει. 
Αυτός είναι και ο λόγος που ο κάθε πικραμένος που θέλει να προσελκύσει πελατεία στο συνδικαλισμό, την πολιτική ή την πίστα (για να οικονομήσει) πουλάει... Αριστεριλίκι. 

 Δεν θα περίμενε κανείς από μια αοιδό να γνωρίζει πως το να δηλώνεις τροτσκιστής και να ψηφίζεις το ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να δηλώνεις χορτοφάγος και να παραγγέλνεις κρέας.
 Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανανεωτικό σταλινικό και ο Στάλιν κυνήγησε τον Τρότσκι μέχρι την άκρη του κόσμου και κατάφερε να βάλει κάποιον να τον δολοφονήσει με μια αξίνα στο Μεξικό. 
 Νωρίτερα ο Λέον Τρότσκι είχε περάσει από λεπίδι τους αναρχικούς της Κροστάνδης στα πλαίσια της επίλυσης των διαφορών μεταξύ των διάφορων ρευμάτων της επαναστατικής αριστεράς. 
Επίσης στον ισπανικό εμφύλιο οι κομμουνιστικές ταξιαρχίες που εξοπλίζονταν από τη Μόσχα ασχολήθηκαν περισσότερο με την εξόντωση των τροτσκιστών του POUM και των αναρχικών της CNT που είχαν οπλαρχηγό τον Μποναβεντούρα Ντουρούτι.
 Η ρίζα του προβλήματος της αριστεράς είναι η ίδια με αυτή όλων των φανατικών θρησκειών. 
Θεωρούν πως κατέχουν μια μοναδική αλήθεια την οποία οφείλουν να επιβάλλουν έστω και δια της βίας σε όλους τους άλλους, για το καλό τους. 
 "Η 17η Νοέμβρη σκότωνε μεν αλλά το έκανε με κίνητρο κάποιο ανθρωπιστικό ιδανικό” είχε τολμήσει να ισχυριστεί από το ιερό βήμα του κοινοβουλίου κάποιος... 
 Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής αριστεράς πηγάζει από την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της ευημερίας που έχει δημιουργήσει η έστω και με δανεικά ευημερία που εξασφάλισε ο δυτικός καπιταλισμός ακόμη και σε μια τελευταία επαρχία της Δύσης όπως η Ελλάδα. 
 Αν είχε νικήσει η αριστερά στον εμφύλιο και είχαμε ζήσει σαν στην Αλβανία του Χότζα, τη Βουλγαρία του Ζίβκοφ ή τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, η αριστερίζουσα γενιά της μεταπολίτευσης θα ήταν μερικούς πόντους κοντύτερη σε ύψος λόγω της ανεπαρκούς συγκριτικά διατροφής.
 Οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε την πρώτη γενιά Αλβανών που έφτανε στη χώρα τα πρώτα χρόνια της κατάρρευσης της σοβιετίας, ενώ φυλετικά είμαστε στην ίδια κατηγορία ήταν κοντύτεροι και τραγικά λιπόσαρκοι λόγω υποσιτισμού. 
 Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα ακόμη μεταξύ των πολιτών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Παρά την τρανταχτή πλέον αποτυχία του αριστερού εγχειρήματος μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμη αρκετοί Έλληνες που ονειρεύονται να πάρουν τα βουνά για χάρη μιας κομμουνιστικής επανάστασης. 
Προφανώς και η τρέλα δεν πάει στα βουνά... Προφανώς η κατάσταση αυτή εκτός της πολιτικής και οικονομικής επιστήμης άπτεται και της ψυχολογίας.
 Το γεγονός πως η άκρα δεξιά βρίσκει ευήκοα ώτα στις φτωχογειτονιές και η άκρα αριστερά στις μεσοαστικές συνοικίες ίσως οφείλεται στο αίσθημα ενοχής μιας γενιάς που νομίζει πως δεν χρειάζεται να φροντίσει για το μέλλον της γιατί οι γονείς έχουν πιάσει το ταύρο της ευημερίας από τα κέρατα... Το νυχτερινό κέντρο στο οποίο βγάζει το "μεροκάματο” η τροτσκίστρια αοιδός ( ή έστω που νομίζει καθώς οι τροτσκιστές στην Ελλάδα δεν είναι παραπάνω από 500-1.000 άτομα) χρεώνει τη φιάλη του καπιταλιστικού ουίσκι περί τα 150- 200 Ευρώ, όσα δηλ. κερδίζει ένας μηχανικός ή ένας γιατρός στην Κούβα σε ένα χρόνο.
 Οι τροτσκιστές υπό τον Παντελή Πουλιόπουλο την περίοδο της Κατοχής δεν βγήκαν στο Βουνό όπως οι άλλοι κομμουνιστές. Θεωρούσαν την εθνική αντίσταση αντιδραστική υπόθεση καθώς πίστευαν στην κατάργηση του έθνους και τη διαρκή παγκόσμια επανάσταση...

 Προφανώς όποιος ονειρεύεται να βγει στο βουνό για τον τρίτο γύρο του αντάρτικου στην Ελλάδα και δηλώνει τροτσκιστής δεν ξέρει τι του γίνεται. 
Το να μην ξέρεις τι σου γίνεται δεν είναι έγκλημα...
 Πρόβλημα δημιουργείται όταν ο οικονομικός, πολιτικός και εν γένει λειτουργικός αναλφαβητισμός αποκτά μαζικές διαστάσεις και επιβάλει πολιτικές και οικονομικές επιλογές. 
 Το σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο της μέχρι αυτοεξευτελισμού άγνοιας είναι γενικότερο... 
 Γνωστή ευρωβουλευτής που έχει υποστηρίξει την έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ για να κηρύξουμε τη δημιουργία κομμουνιστικού κράτους όπως η Αλβανία του Χότζα, δυσανασχετούσε πριν λίγες μέρες γιατί μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο περνά τους Έλληνες από έλεγχο στα αεροδρόμια καίτοι η Ελλάδα είναι χώρα της Σέγκεν. 
Υ.Γ : Το ίδιο και έτερος Ευρωβουλευτής αντιμνημονιακός και ευρωσκεπτικιστής που δεν έχει αντίρρηση να εισπράττει το μισθό του σε Ευρώ. 

 πηγή: Κώστας Στούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου