Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Στον όλο το πλανήτη !!!!

Οι χώρες..

 Με το περισσότερο «μαύρο» χρήμα ??
 Οι χώρες με το περισσότερο «μαύρο» χρήμα στον πλανήτη Μια μαύρη αγορά συχνά περιγράφεται καλύτερα ως το παράνομο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών χωρίς υπονόμευση των κρατικών νόμων.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα illicit trade αυτές είναι οι δέκα μεγαλύτερες παραοικονομίες του πλανήτη. 
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μαύρων αγορών στον κόσμο.
 Έχει τη μεγαλύτερη μαύρη οικονομία στον κόσμο, η οποία ανέρχεται σε περίπου 625,63 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν την διπλάσια από το ποσό της μαύρης οικονομίας της Κίνας.
 Κίνα: 
Η δεύτερη υπερδύναμη πια του πλανήτη είναι επίσης ως η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη μαύρη οικονομία στον κόσμο. 
Τα πρόσφατα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η καθαρή αξία της μαύρης οικονομίας εκτιμάται σε περίπου 261 δισ. δολάρια, η οποία συγκριτικά είναι πολύ μικρότερη από την παράνομη οικονομία των ΗΠΑ. 
 Μεξικό: 
Εκτός των “γνωστών” παράνομων λαθρεμπορίων όπως ναρκωτικών κλπ. 
Το ομόσπονδο κράτος του Μεξικού παρέχει έδαφος για ορισμένες παράνομες εμπορικές δραστηριότητες μέσω του εμπορίου φαρμάκων ή επιβλαβών χημικών ουσιών.
 Η βιομηχανία της μαύρης αγοράς στο Μεξικό αντιπροσωπεύει περίπου 126 δισ. δολάρια. 
 Ισπανία: 
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ανάμεσα σε Αφρική και Ευρώπη αλλά και των εμπορικών της δεσμών με τις ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής, η χώρα έχει μια υπόγεια οικονομία αξίας 124.δις δολαρίων περίπου το 24% του ΑΕΠ της δηλαδή. 
 Ιταλία:
Η μαύρη οικονομία στην Ιταλία αντιπροσωπεύει το 17,4% του ΑΕΠ. Καθώς οι αριθμοί αποκάλυψαν ότι η ιταλική παράνομη οικονομία εκτιμάται στα 111,05 δισ. δολάρια. 
 Ιαπωνία: 
Το μέγεθος της μαύρης αγοράς στην Ιαπωνία έχει μειωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται ως η έκτη μεγαλύτερη μαύρη αγορά στον κόσμο, φτάνοντας τα 108,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ.
 Καναδάς: 
Οι συνολικές δραστηριότητες του παράνομου εμπορίου είναι περίπου 77,83 δισ. δολάρια, οι οποίες είναι οι υψηλότερες στην ιστορία της χώρας.
 Το ποσό αυτό είναι σχεδόν ίσο με το 2,3% του ΑΕΠ της χώρας.
 Ινδία: 
Το συνολικό ποσό της μαύρης οικονομίας της χώρας είναι περίπου 69 δισ. δολάρια καθιστώντας το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο μαύρων αγορών σε ολόκληρη την Ασία.

 Μεγάλη Βρετανία: 
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, περίπου τα μισά από τα τραπεζογραμμάτια του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε μαύρες αγορές.
Η μαύρη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου υπολογίζεται σε περίπου 61,96 δισ. δολάρια.

Ρωσία:
 Οι μαύρες αγορές της διακρίνονται για την παροχή μηχανημάτων και όπλων υψηλής τεχνολογίας και έτσι το συνολικό ποσό εκτιμάται σε 49,09 δισ. δολάρια, κάνοντας την το δέκατο κράτος με τη δέκατη μεγαλύτερη μαύρη αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου