Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ !!!!

ΠΕΡΙ ΕΝΟΧΩΝ

 Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑ ?
 Το 2010 θεσπίσαμε στη Δικαιοσύνη τον Οικονομικό Εισαγγελέα , τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, την Οικονομική Αστυνομία και την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών. 
Αργότερα νομοθετήσαμε την κατά προτεραιότητα ταχεία ανακριτική και δικαστική εκκαθάριση,
των αδικημάτων πολιτικών και κρατικών λειτουργών καθώς και την εκτός σειράς εκδίκαση υποθέσεων δημοσίου 
συμφέροντος .
 Εξοπλίσαμε λοιπόν για πρώτη φορά και καθοριστικά την Πολιτεία με εργαλεία,
 ώστε να καταλαμβάνεται το χρήμα που προέρχεται από διαφθορά και η πορεία του , απο πολιτικά και μη πρόσωπα.
 Η έρευνα των αμερικανικών Αρχών που ξεκίνησε στο πλαίσιο ανταγωνισμού εταιριών , μας έδωσε μια ευκαιρία "στο πιάτο" για να διερευνηθεί πλήρως η ασυδοσία μέρους του φαρμακευτικού συστήματος και στη χώρα μας. 
Εάν , δηλαδή , πώς και ποιοί κρατικοί λειτουργοί εμπλεκόταν σε μορφές μη νόμιμης συνδιαλλαγής και πλουτισμού τους , όπως και - άκρως σημαντικό - πόσα αχρείαστα φάρμακα συνταγογραφούνται καθημερινά και επιβαρύνουν την υγεία και την τσέπη των ασθενών καθώς και το ελληνικό Δημόσιο . 
Αυτή η άκρως σοβαρή ευκαιρία ευτελίζεται προς το παρόν με τη μετατροπή της - με κυρία ευθύνη της κυβέρνησης - σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα, με προαναγγελία διώξεων σε κομματικά φόρα , γενικεύσεις που νοθεύουν την πραγματική διακύβευση και δημιουργούν καταστάσεις ευτελισμού της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, με απόπειρα ιδιοποίησης του έργου της , όταν η ίδια έχει πολύ δουλειά ακόμη στην συγκεκριμένη υπόθεση και φέρει αποκλειστικά αυτή το βάρος με τη σοβαρότητα της λειτουργία της να υπερκεράσει επικοινωνιακούς αφορισμούς, τσαρλατανισμούς και ανέξοδες κορώνες διαφόρων.
 Το πολιτικό σύστημα οφείλει να δημιουργεί θεσμούς διαφάνειας και διόρθωσης χρόνιων παθογενειών. 
Και εκεί θα κριθεί τελικά έστω και μακροπρόθεσμα .
 Εκεί θα φανεί ποιός θωράκισε θεσμικά τη χώρα από την αδιαφάνεια και τη διαφθορά . 
Με νόμους , με ´Οργανα διερεύνησης , με δημιουργία συνθηκών διαύγειας . 
Κάτι που από τη δημόσια συζήτηση σήμερα αποκρύπτεται , για πολύ συγεκριμένους λόγους .
 Γιατί οι φωνασκούντες συζητάνε απλώς για ενοχή ή αθώωση. Μόνον .
 Σημαντικό μεν, ιδίως για τους άμεσα εμπλεκόμενους , αλλά ελλιπέστατο για την ουσία του προβλήματος .
 Μόνον . 
Και δυστυχώς, με δεδομένη την αντικειμενική, - κατά το πλείστον - αδυναμία της παράταξής μου να υπερασπιστεί το έργο των κυβερνήσεών της , τα φώτα περισσότερο στρεβλώνουν και συσκοτίζουν την ουσία.
 Ακόμη και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση , η τεράστια μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, πιστώνονται σε μεταγενέστερες κυβερνήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση στην τρόικα .
 (Οι παραπληροφορούντες ας έχουν υπόψιν τους ότι πολλοί γνωρίζουμε αναλυτικά, από πρώτο χέρι, πώς και ποιοί αποφάσιζαν , εργαζόταν και υλοποιούσαν αυτές τις κάθε άλλο παρά εύκολες αποφάσεις ). 
Τα δε ΜΜΕ ας φωτίζουν καλύτερα πτυχές με τη δυνατή αντικειμενικότητα κι όχι να υπερτερούν σε αυτά οι άγαρμπες και ανερμάτιστες " αναλύσεις" οιονεί εκπροσώπων τύπου κομμάτων, σκορπώντας καραμπινάτη παραπληροφόρηση . 
Ακόμη ισχύει η πρόκληση για όλους μας , να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία . 

 πηγή: Giorgos Petalotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου