Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ποιοι !!!

Θα Στελεχώσουν !

 Τη νέα Κεντρική Επιτροπή του
 Κινήματος Αλλαγής
 Οι διεργασίες, το παρασκήνιο και 
το χρονοδιάγραμμα 
Τα κριτήρια με τα οποία θα στελεχωθεί η «ραχοκοκαλιά» του νέου πολιτικού φορέα Σάρκα και οστά παίρνει σιγά σιγά το Κίνημα Αλλαγής, καθώς μετά το επιτυχημένο ιδρυτικό Συνέδριο που εκφράστηκαν όλες οι πλευρές της νέας πολιτικής παράταξης,
το κίνημα οδεύει στην ολοκλήρωση της οργανωτικής του δομής με την σύσταση της νέας κεντρικής επιτροπής, την οποία θα στελεχώσουν όλες οι πλευρές, με στελέχη που κρίνονται μέσα από τα πολιτικά χαρακτηριστικά, που είναι η ανανέωση μαζί με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα. 
 Πλην της ΔΗΜΑΡ, που έκανε ψηφοφορία για να εκλεγούν τα μέλη της που θα συμμετάσχουν στο πολιτικό καθοδηγητικό όργανο, όλες οι άλλες πλευρές γράφουν και σβήνουν ονόματα, ώστε να στελεχωθεί η «ραχοκοκαλιά» του νέου πολιτικού φορέα. Εκτός της νέας κεντρικής επιτροπής αναμένεται -εκτός απροόπτου φυσικά- να έχουν ολοκληρωθεί την Κυριακή των Βαΐων, ή το αργότερο την Κυριακή του Θωμά, η σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου και η εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος για το οποίο ακούγονται διάφορα ονόματα στελεχών με επικρατέστερο τον μέχρι σήμερα διευθυντή του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα.
 Έτσι λοιπόν, η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο φορέα. 
 Το κριτήριο της νίκης και της ανανέωσης 
 Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά, στην προσπάθεια να αναδείξουν νέα πρόσωπα, συζητούν με πολλούς που στήριξαν την υποψηφιότητά της σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα στελέχη που ανήκαν στην προηγούμενη Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας με κριτήριο και την αποτελεσματικότητα των στελεχών αυτών. 
 Τα στελέχη τα οποία η κ. Γεννηματά σκέφτεται να τοποθετήσει από τη δική της πλευρά στην νέα Κ.Ε του κόμματος είναι οι στενοί της συνεργάτες, Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Θάνος Μωραΐτης, Παύλος Χρηστίδης. 
 Από εκεί και μετά, σημαντική παρουσία όλο αυτό το διάστημα μέχρι και το συνέδριο είχαν και άλλα στελέχη που η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θέλει να έχει μαζί της στην ίδια διαδρομή.
 Τα ονόματα που ακούγονται είναι: 
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου, Ζέφη Δημαδάμα, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Σαλαγιάννης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Βασίλης Έξαρχος, Τόνια Αντωνίου, Γιώργος Βασιλόπουλος, ο συνδικαλιστής Αποστόλης Ραφτόπουλος, και η πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή.
 Η κ. Γεννηματά πιστεύει στη νέα γενιά στελεχών και για αυτό θα ήθελε να αναδείξει στελέχη όπως: τον Δημήτρη Κατσικάρη, τον Μιχάλη Κατρίνη,τον Κώστα Τριαντάφυλλου, τον Στέλιο Τσιάκαλο, τον Θανάση Λεβέντη, την Κατερίνα Αυξεντίου, τον Χρήστου Ασπιώτη, τον Παναγιώτη Αναστασιάδη, την Εύη Βεργοπούλου, τον Άρη Καρβούνη τον Απόστολο Πάνα, τον Άγγελο Τόλκα, τον Κώστα Πανταζή, τον Παντελή Καμά, τον Λάμπρο Παλάντζα, τον Σπύρο Καρανικόλα, τον Νίκου Μοίραλη κ.α.  
Εκλογές στη ΔΗΜΑΡ 
 Στη ΔΗΜΑΡ δεν είχαν πολύ να σκεφτούν ποιοι από τα στελέχη τους θα στελεχώσουν τη νέα κεντρική επιτροπή γιατί επέλεξαν την κάλπη.
 Ψήφισαν τα ίδια τα μέλη ποιους θέλουν και αποφάσισαν να στείλουν στην ΚΕ τους: Γιώργο Μπουλμπασάκο, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Έφη Παγκάλου, Θόδωρο Μαργαρίτη, Τάσο Δαρσινό, Θωμά Ψύρρα και Γιάννη Αμοιρίδη. Στη ΔΗΜΑΡ προωθούν και νέα πρόσωπα όπως οι κ.κ. : Δημήτρης Στάμου, Χρήστος Μέγας, η κυρία Χριστίνα Παπαδοπούλου, αλλά και οι : Βασίλης Κόλλιας, Ηλίας Στάικος και Γιάννης Αργυρός, Χρήστος Γκαρμπούνης, Ισμήνη Μώρου, Κώστας Μοχιανάκης, Γιάννης Καραντεμοίρης και Κατερίνα Μέλφου, ενώ άλλα στελέχη είναι ο Γιώργος Γιάνναρος και ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

 Στο Ποτάμι συζητούν για τα πρόσωπα 
 Στο Ποτάμι τα πράγματα είναι πιο απλά, αλλά δεν έχουν λήξει ακόμη ποιοι θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στη ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής. 
Τα ονόματα ωστόσο που ακούγονται είναι του Δημήτρη Τσιόδρα της Λίνας Παπαδάκη, ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά», Πάνος Βλάχος, ή ο εκδότης της Μεταρρύθμισης Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Γιώργος Γκαρής, ο Δημήτρης Αβραμίδης, ο Βασίλης Γκολφινόπουλος, η Ολυμπία Αναστασοπούλου, και ο Νίκος Βιτώρος.

 Στο ΚΙΝΗΜΑ: θα το δούνε από εβδομάδα Στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θέλουν να λάβουν πολλές προϋποθέσεις υπόψη τους, ώστε αυτούς που θα επιλέξουν να έχουν σύνθετα κριτήρια όπως να είναι από τη νέα γενιά, άλλοι με εμπειρία, ή στελέχη που να προέρχονται από την περιφέρεια, την Τ.Α, κοινωνικούς φορείς, κυρίως όμως να έχουν εκλεγεί από την συνδιάσκεψη του κόμματος στο εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 
 Στα ονόματα που ακούγονται έντονα πάντως, είναι του Φίλιππου Σαχινίδη, της Αφροδίτης Παπαθανάση, του Γιώργου Πεταλωτή, αλλά και των κυρίων Γιώργου Ελενόπουλου, της Πωλίνας Λάμψα του Κωνσταντίνου Αλεξάκου, του Αχμέτ Μοαβία, του Χάρη Καστανίδη και του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Οι επιτελείς του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια ονόματα θα έχουν μαζί τους στην Κ.Ε. Από εκείνα που ακούγονται προκρίνονται των κυρίων: Ανδρέα Σπυρόπουλου, Σωτήρη Ζαρμπαλά, Δημήτρη Καρύδη, Λευτέρη Κατσικαρέλη, Αντώνη Σαουλίδη, Σταύρου Τζεδάκη, Γιώργου Φραγκίδη, και της κυρίας Νανάς Βρυώνη.

 Καμίνης: Τόπο στη νέα γενιά Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης θέλει να αναδείξει τη νέα γενιά στελεχών που δεν είναι πετυχημένη μόνο στον επαγγελματικό τους τομέα, αλλά θέλουν να ασχοληθούν με την ίδια επιτυχία και στην πολιτική. 
Έτσι τα στελέχη που ακούγονται και πλαισιώνουν τον Δήμαρχο Αθηναίων είναι της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, του Νίκου Διακουλάκη, Στέφανου Παραστατίδη, Φραγκίσκου Παρασύρη της Νέλλης Παπαχελά, του Βαγγέλη Τσόγκα του Αντώνη Γκριμότση, του Βασίλη Κίτσιου, του Οδυσσέα Κορακίδη, του Μάνθου Λυδάκη, του Γιώργου Τσούμα, κ.α . 

 Την Κ.Ε θα στελεχώσουν ακόμα προσωπικότητες κοινής αποδοχής, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, που θα έχει ξεχωριστό ρόλο, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, όπως η ΕΔΕΜ με τον πρόεδρό της Απόστολο Πόντα και στελέχη όπως του Νίκου Ιωσήφ και της Γωγώς Καζά.
 Ονόματα που επίσης ακούγονται πως θα στελεχώσουν τη Κ.Ε, είναι αυτά του Πασχάλη Αγανίδη και του Χρήστου Λόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου