Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ήμουν Νιός !!!

Και Γέρασα ?


ΜΕΧΡΙ να  ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ 
το Μ@@@Ι  !!!!!

Ενώ το χάος ζει και βασιλεύει επί 
30 χρόνια.
Μια  ΔΡΟΜΟ ,Μια ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ??
Η πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  
Μια υπόθεση από το πρόσφατο παρελθόν, ενδεικτική της «κακοδαιμονίας» που αφορά την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαχρονικά στη Ζάκυνθο, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Και αυτή αφορά την πολύπαθη Αλεξάνδρου Ρώμα και την απόφαση που είχε ληφθεί για την πεζοδρόμηση της το… 2010. 
Η απόφαση είχε ληφθεί την συγκεκριμένη χρονιά καταρχήν από το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καθώς ο δρόμος αναγνωριζόταν ως εθνικός και ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ζακύνθου.
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πεζοδρόμηση, στην συνέχεια όμως έγινε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης στην Επιτροπή του Άρθρου 152, η οποία και έγινε αποδεκτή από τα μέλη της Επιτροπής, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη για την Πόλη της Ζακύνθου που να προβλέπει την πεζοδρόμηση του δρόμου. 
Την απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε νέα προσφυγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αυτή τη φορά προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 Έχουν περάσει συνολικά 8 χρόνια από αυτό το «γαϊτανάκι» αποφάσεων, ενστάσεων και προσφυγών και σήμερα επί της ουσίας βρισκόμαστε στον ίδιο παρανομαστή, αφού το καθεστώς της λειτουργίας του δρόμου παραμένει ασαφές και οι αποφάσεις για πεζοδρομήσεις λαμβάνονται συγκυριακά από το Δήμο, και λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 
Πολύ σύντομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και πάλι την πεζοδρόμηση του δρόμου από τις 15 Μαΐου, μέχρι και την λήξη της τουριστικής περιόδου. 
Το μοναδικό νέο δεδομένο που υπάρχει αφορά την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου, η οποία πράγματι προβλέπει την πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα μαζί με μια σειρά από άλλα μέτρα που ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί. 
 Το ΣτΕ έχει ζητήσει τις απόψεις των αρμόδιων υπηρεσιών από το Δήμο και την Περιφέρεια ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με ενδιαφέρον.

 Πηγή: ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου